29 Mart 2024 Cuma

Davut Peygamber’in Filistli Golyat’ı Yendiği Bölge Bulundu

İsrailli arkeologlar Kutsal Kitap’ın 1.Samuel 17’inci bölümde yer alan Davut Peygamber ve Filistli Golyat’ın savaştığı bölgeyi bulduklarını açıkladı.

New Historian’a göre, İsrailli arkeologların Kutsal Kitap’ın 1. Samuel 17’inci bölümünde yer alan Davut Peygamberin Filistli Golyat ile karşı karşıya geldiği yeri bulduklarını iddia etti.

Kutsal Kitap’a göre, Kral Davut, kendisinden oldukça iri ve güçlü bir adam olan Filistli Golyat ile karşı karşıya gelir. Davut, Golyat’tan çok daha kısa ve güçsüz olmasından dolayı yenilgiye uğrayacağı düşünülür. Çünkü, Golyat’ın oldukça donanımlı bir zırhı ve mızrağı vardır, buna rağmen Davut elindeki sapan yardımıyla küçük bir taşı Golyat’ın kafasına isabet ettirir ve onu yenmeyi başarır. Söz konusu karşılaşmadan sonra İsrail ve Yahudi halkları Filistlileri kendi topraklarından kovmaya başarırlar.

Arkeologlar, Davut peygamber ve Golyat’ın karşılaşmasının Yeruşalim’in güney doğusunda bulunan Mea Shearim şehrine doğru giden yol üzerinde gerçekleştiğini var sayıyorlar.

Araştırmacılar Kral Davut’a ait bir buluntuya rastlamadılar, fakat Yahudilerin kentleşme ve Kutsal Kitap’ta adı geçen halkların yaşayış biçimlerini, göç etme hikayelerini anlatan bir yerleşim planı bulduklarını söylediler. Aynı zamanda kazılar sırasında antik İbranice yazılara rastladıklarını, uzmanların yazılanlardan okumaya başardıkları kelimeler arasında “kral”, “yargıç” ve “yapmayın” sözcüklerinin yer aldığını belirttiler.(Olga Daşcinscaia)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi