25 Nisan 2024 Perşembe

Diyarbakır Surp Giragos Kilisesi’nde ayin

Diyarbakır Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde, Türkiye Ermeni Katolikleri Başpiskoposu Levon Arkiepiskopos Zekiyan’ın katılımıyla ayin yapıldı.

Ermeniler tarafından her yıl “kiliseler adına” düzenlenen ve bu yıl Diyarbakır’da 1377 yılında inşa edilen Surp Giragos Kilisesi’nde, Türkiye Ermenileri Patrikliği Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan’ın da katılımıyla gerçekleştirilen ayini Başpiskopos Zekiyan yönetti.

Yurtdışı ve yurtiçinden Ermenilerin de katıldığı ayin öncesinde konuşan Zekiyan, kimsenin azınlıkları ezmemesi gerektiğini belirtti.

Zekiyan, insanların birbirlerine karşı her zaman saygı ve sevgi göstermesi gerektiğini, en önemli hususun bu olduğunu dile getirdi.

“İnsan olabilmek çok büyük bir başarıdır”

“Bir din, mezhep, millet veya topluluğa ait olmaktan önce insan olmak gerekir. Dünyaya çıplak geldik, çıplak gideceğiz” diyen Zekiyan, şunları kaydetti:

“Bu dünyadan bir şey almadan gideceğiz. Hem bu dünyada hem de öbür dünyaya gittiğimizde başka bir etiket yoktur üstümüzde. Ömürlük bir dünyada yaşıyoruz. İnsan olabilmek çok büyük bir başarıdır. Allah’ın en büyük lütfudur.”

Ayine, Mardin-Diyarbakır Süryani surp giragos ayinMetropoliti Saliba Özmen de katıldı.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi