25 Nisan 2024 Perşembe

Doğuş Gecesi Mesih’ın Işığı Kiliseleri Aydınlattı

Dünyanın pek çok şehrinde olduğu gibi İstanbul’da da İsa Mesih’in doğuşu gece yarısı ayini (Midnight Mass) ile kutlandı. İstanbul’daki ayin St. Esprit Katedrali’nde Episkopos Ruben Tierrablanca riyasetinde yapıldı.

İsa Mesih’in doğduğu gece olan 24 Aralık’ı 25 Aralık’a bağlayan gece, kiliselerde gece yarısı ayini yapılır. Bu ayinde, İsa Mesih’in doğuşu ile ilgili ilahiler seslendirilirken vaaz da İsa’nın doğumunun önemiyle ilgili olur. İstanbul’da da Doğuş Gecesi, St Esprit Katedrali’nde düzenlendi. Ayinden önce kilise korosu, Fransızca Noel ilahilerini seslendirdi.

Tam saat 12’de başlayan ayinde, İsa Mesih’in doğuşu ile ilgili kısma geldiğinde, İsa Mesih’in dünyamıza ışık getirmesini sembolize edecek şekilde kilisenin tüm ışıkları yakıldı ve kilise tamamen aydınlatıldı.

Geceyarısı Ayini’nde Fransızca, İngilizce ve Türkçe olarak vaaz veren İstanbul Latin Katolik Cemaati Episkoposu Mgr Ruben Tierrablanca, İsa Mesih’in doğuşuyla ilgili sahnenin dezavantajlı bir aileyi anlattığını belirterek, herkese dezavantajlı kişilere ulaşma ve onlara yardım etme çağrısı yaptı.

“KORKMAYIN!”

Episkopos Tierrablanca vaazında şu ifadelere yer verdi:“Müjde hikayesi bize dünyayı aydınlatan ışığın insan yüzünden değil, Tanrı’ının şefkatinden ve merhametinden geldiğini anlamamızı sağlar. Aynı şekilde bu iyi haberi alanlara ilettiği öğretisi, tüm insanlara kurtuluş getiren ve bizlere bu dünyada adalet, ağırbaşlılık ve dindarlıkla yaşamayı öğreten tanrımız ve kurtarıcımız İsa Mesih’in ruhu ortaya çıktı. Mesih’in ışığı dünyanın karanlığını aydınlattı. Bu ışığı göstermek için İstanbul’daki kiliselerimizi de olabildiğince aydınlattık. İsa’nın gelişi bizi adalete ve barışa getirir.

Kardeşlerim! Gözlerimizi Mesih’ın ışığına açmamıza, kalplerimizi adalete ve barışa açmamıza, yaşamlarımızı Baba’ya, Tanrı’nın sevgili Oğlu İsa’ya açmamıza izin verin. Korkma! Senin için bir Kurtarıcı doğdu ve sen de Doğuş gecesindeki çobanlar gibi mültecilerin, evleri olmayanların ve fakirlerin arasına git. Ayrıca umutlarını kaybedenleri ve dünyada kendilerini kaybetmiş olanları bulmak ve mümkün olduğunca onlara yardım etmek için  dışarı çık. Barış ve sevgi mesajlarımız herkes için etkinli mesaj olacaktır.”

SEYFİ GENÇ

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi