29 Mart 2024 Cuma

Doktorların Yüzde 99 Beyin Ölümünü İlan Ettikleri ‘Mucize Kız’ Yürümeye Başladı

Sekiz aydan önce doktorların neredeyse tamamen beyin ölümü gerçekleşmiş dediği Avusturalyalı bir kız çocuğu, kendi gücüyle tekrar yürümeye başladı.

Mucize kız olarak çağrılan 6 yaşındaki Mackinlee Anderson, geçen eylül ayında büyükannesinin ölümüne neden olan ciddi bir araba kazası geçirdi. Port Macquarie’de meydana gelen kazada üç araba ve bir kamyon vardı. Kazada kendisiyle beraber annesi ve erkek kardeşi de yaralandı.

Anderson, üç yerden kırık bir pelvis, kırık bir femur, yırtılmış bir mesane, çıkık bir kalça, sol tarafında felç ve en ciddisi beyin hasarı olmak üzere çeşitli yaralanmalara maruz kaldı.

Anderson’un internetteki bağış toplama sayfasına göre, bir beyin cerrahı çocuğun beyninin yüzde 99.8’inin ölmüş olduğunu açıkladı ve annesi Kylee Anderson’a, kızında fazla bir umut olmadığını söyledi. Anderson’un yaşam desteğine alınması ve 13 saatlik kapsamlı bir ameliyat geçirmesini gerektiriyordu. Çocuk, yoğun bakım ünitesinde 15 gün geçirdi.

Böylesine şiddetli beyin hasarı teşhisi konan kişilerin çoğunun ölme ihtimali ve asla konuşamama ihtimali oldukça yüksektir. Yürüme ihtimalleri oldukça düşüktür. Ancak genç Anderson başka bir istatistiksel sayı olmayı kabul etmedi.

Anderson azar azar ilerlemeye devam etti.

Anderson ilk başta gözlerini kırparak iletişim kurabilse de, 33 gün sonunda hastanede konuşma yeteneklerini tekrar kazanmaya başladı. Ayrıca 33. günde bacaklarını hareket ettirebildi ve tekrar yürümeyi öğrenmeye başladı.

Anderson’ın GoFundMe adlı bağış sitesindeki sayfasına yaklaşık iki hafta önce gönderilen bir güncellemede, küçük kızın tekrar kendi başına yürüdüğü açıklandı.

Kylee Anderson’ın kızının tekrar yürüdüğünü gösteren bir Facebook videosu yayınladı. Videoda küçük kız, “Yürümek çok güzel. Yürümek harika” diyordu.

Anderson, 9 News’e “Bu harika bir şey, hala şoktayız” diye belirtti. Anne birkaç ay önce, kızının tekrar çok hızlı bir şekilde yürüdüğünü göreceğini hiç düşünmediğini itiraf etti. “Onun kararlılığı her gün beni şaşırtıyor. Doktorlar her gün bir şey yapamayacağını söylüyorlar ve ertesi gün o bunu yapabiliyor ve şimdi her yerde, evin etrafında, her yerde yürüyor. Onu durduramıyoruz” dedi.

Doktorların yürüdükten sonra sırada koşmanın ve atlamanın olduğu söylediklerini belirten Mackinlee’nin annesi, Mackinlee’nin yüksek bir yerden atlayıp tekrar ayakları üzerinde durduğunu, herkesin şaşırdığını söyledi.

9 News’a verdiği demeçte Kylee Anderson, doktorların kazadan sonra kızının “aynı küçük kız” olmayacağını söylese de, kızının hala “kazadan önceki aynı küçük kız” olduğunu söyledi.

Anne, kızının hala Lady Cilento Hastanesinde rehabilitasyona devam ettiğini ama okula döndüğünü açıkladı.

Bu ayın başlarında, başka bir mucize iyileşme daha rapor edildi.

13 yaşındaki Alabamalı çocuk Trenton McKinley, bir kazada yedi kafatası kemiğini kırdı ve ağır beyin hasarı geçirdi. Trentom doktorların yaşam ünitesinin fişini çekmesinden 1 gün önce kendine gelmeye başladığını ve bir süreliğine Cennet’e gittiğine inandığını söyledi.

McKinley, “Başka bir açıklama sadece Tanrı.” dedi. “Geri gelebileceğim başka bir yol yoktu. Hatta doktorlar bile bunu söyledi.”

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi