24 Nisan 2024 Çarşamba

Dokuz Uzun Yıl Geçti Ama Cesur Hristiyan Hala Hapishanede

Pakistanlı avukatlar, Pakistanlı Hristiyan bir kadının tutuklanmasının dokuzuncu yıldönümünü andılar ve bir gün mutlaka serbest bırakılacağını ümit ediyorlar.

Asia Bibi, Pakistan’da dine küfür ettiği iddiasıyla 2009 yılının Haziran ayında tutuklandı.  International Christian Concern’den William Stark, Bibi’nin bugüne kadar hapiste kalmasının sebebinin çalışma arkadaşlarıyla yapılacak tartışmada inancını savunmaya karar vermesi olduğunu söyledi.

Stark, “Anlaşıldığı kadarıyla bir noktada onlara Benim İsa Mesih’im benim için öldü – Muhammed’iniz sizin için ne yaptı? – dedi ve esas olarak oradaki bu cümle ona hayatı zindan etti ve bu söz kendisinin dokuz yıllık mahkumiyet hayatını belirledi.” diye paylaştı.

Asia Bibi 2010 yılında ölüm cezasına mahkum edildi, ancak bu ceza sonradan ertelendi. Temyiz davası Pakistan Yüksek Mahkemesi’nde hala devam ediyor ve Stark’a göre, davasının görülmesi için bir umut ışığı var. Bunun ne zaman gerçekleşeceğini bilmediğini kabul ediyor, ancak ülkenin bunu gerçekleştirmek için daha uygun bir zamanı beklediğini hissediyor.

Stark, OneNewsNow’a yaptığı açıklamada eğer mahkeme gerçekten esasa dayalı duruşma yaparsa, bu davanın duyulduğu anda düşeceğini aktarıyor. Stark, “Hatırlamanız gerekir ki bu muhtemelen Pakistan’daki en tartışmalı davadır. 2010 ve 2011 yıllarında en üst düzeydeki siyasetçilerin ikisi de suikasta uğradılar. Çünkü bu üst düzey siyasetçiler Asia Bibi’yi savunarak onun adına konuştular” ifadelerini kullandı.

Stark, davanın duruşması yapılırsa, gerçekleşmeden önce “hala bir umut olduğunu” tahmin ediyor. (OneNewsNow)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi