29 Mart 2024 Cuma

‘Donne Chiesa Mondo’ Dergisinin Kadın Çalışanları ‘Erkek Kontrolü’ Gerekçesiyle İstifa Etti

Vatikan tarafından yayınlanan ‘Donne Chiesa Mondo’ (Kadınlar Kilise Dünya) dergisinin tüm kadın çalışanları, baş editörünün kendilerini kısıtlaması ve doğrudan ‘erkek kontrolü’ altında bırakmasını gerekçe göstererek istifa etti.

Vatikan’ın resmi yayın organı L’Osservatore Romano’nun eki olan aylık kadın dergisi, rahibelerin rahipler tarafından cinsel taciz edilmeleri ve piskoposlar tarafından ücretsiz hizmetçi olarak kullanılmaları gibi ses getiren haberler yayınlıyordu.

Derginin editörü Lucettta Scaraffia ve 11 kadın çalışanı, ‘taciz edilen rahibeler’ makalesinin ardından kısıtlamaların yoğunlaştığını belirterek istifa etti.

Lucetta Scaraffia, istifa gerekçeleri hakkında Papa Françesko’ya bir açık mektup yazdı. Scaraffia mektubunda, 11 kadının “sessizliğe indirgenmiş” olduklarını hissettiğini ve “doğrudan erkek kontrolünde, yukarıdan alınan kararlarla kısıtlandıkları” ifade etti.

L’Osservatore Romano’nun editörü Andrea Monda ise iddiaları yalanlayarak dergi ekibinin editöryal özgürlüğe sahip olduğunu savundu.

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi