20 Nisan 2024 Cumartesi

Dünya Genelinde Dini Kısıtlamalar Artarak Devam Ediyor

Pew Araştırma Merkezi sonuçlarına göre, dini kısıtlamalar dünya genelinde artmış durumda. En çok baskı gören grupların başında Hristiyanlık geliyor.

Pew’in Dünya Geneli Dini Kısıtlamaların Yükselişine Yakın Bakış adlı raporu, 2007 – 2017 yılları arasında 198 ülkeyi kapsıyor. ayınlanan çalışmanın sonucunda, en çok baskı ve zulüm gören kesimin Hristiyanlar olduğu açıklandı. Raporda Hristiyanların 143 ülkede zulme maruz kaldıkları yer alıyor.

Araştırmacılar, 10 yıl boyunca dine ilişkin devlet kısıtlamalarının, politikaların ve eylemlerin dünya genelinde belirgin şekilde arttığını belirtti. Sosyal medya üzerinden de dini gruplara taciz ve nefret söylemlerinin 2007’den itibaren arttığını belirttiler.

Demokratik ülkelerde de hükümet tarafından dini özgürlükler kısıtlanıyor. Genel olarak Avrupa’da bu yönde büyük artış yaşandı ve 10 yılda puanı 2 katına çıktı. Pew, özellikle Avrupa ülkelerinde kılık kıyafet üzerine kısıtlamalar getirildiğini, İspanya gibi ülkelerde ise bazı din gruplarının kamuoyuna seslerini duyurmalarının sınırlandırıldığı açıkladı.

Amerika kıtası en az kısıtlama ve düşmanlığa sahip bölge iken, hükümet tarafından sınırlama faaliyetlerinde ise artış görüldü. ABD’nin 2017 yılında 0,0 olan dini normlarla ilgili düşmanlık puanı, 2017’de 4.0’a yükseldi.

Genel olarak, en yüksek düzeyde kısıtlama getiren ülkeler Çin, İran, Rusya, Mısır ve Endonezya iken; en düşük seviyeye sahip ülkeler Güney Afrika, Japonya, Filipinler, Brezilya ve Güney Kore oldu.

Pew’e göre, sadece 26 ülkede (%13) bütün dini gruplar eşit muamele görüyor.(CP)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi