29 Mart 2024 Cuma

Dünyanın En Büyük Trajedisi “Edilmemiş Dua”

İsteyenlere dua eden ve moral veren bir konuşma sunan Louisanalı bir peder yedi gün boyunca yaklaşık 214 km (150 mil) yürüdü. Peder, dünyanın en büyük trajedisinin “edilmeyen dua” olduğuna inandığını söylüyor.

Bossier City’deki First United Methodist Kilisesi Pederi Tony Thornton, Facebook üzerinden, Tanrı’ya ve görevini tamamlamasına yardımcı olan herkese şükranlarını sunmak için devam etmeden önce, “Ne yolculuktu be! Bu güne ulaşmam için Tanrı her gün bana kuvvet verdi” dedi.

Thornton, ilk önce Tanrı’ya şükretmek istediğini çünkü bitirmesinin tek sebebinin O’nun olduğunu söyledi. İkinci olarak, gün boyunca kurduğu destek ekibi ve eve döndüğümde kendisinin kurtarma ekibi oldukları için eşi ve çocuklarına teşekkür etmek istediğini ifade etti.

Thornton KSLA’ye bir pazar günü kilisede otururken aklına kişisel misyon gezisi fikri geldiğini söyledi ve bunu şu sözlerle açıkladı; “Bir Pazar günü kilisede oturuyordum ve,” 1000 mil veya 5,000 mil öteye gitmek zorunda değilsiniz, tam burada bir görev var. ” diyordum. Yalnızca insanlar ve mahalleler için dua ederek sadece yedi gün boyunca günde 21 mil yürümeye karar verdim.”

Her gün nereye yürüyeceği konusunda kesin bir planı olmayan Thornton, her gün yürümeye, konuşmaya ve dua etmeye çıktığı sırada Tanrı’nın ona rehberlik ettiğini söyledi.

“Sizin rahat hissettiğiniz bölgenizden çıktığınız zaman, bu olgunlaşmanın gerçekleştiği zamandır.” diyen Thornton, genellikle insanlarla konuşan biri olmadığını söyledi.

Thornton, Facebook sayfasında, kendisini çok iyi hissetmediği günleri, bazı günlerde nasıl diğer kişilerin onun yürüyüşüne katıldığı ve o ihtiyaç duyduğunda onun için başkalarına dua ettiklerini anlatan fotoğraflar ve videolar ile yolculuğunu kaydetti.

Thornton, “Joel Kees, Çarşamba sabahı dışarı çıktı ve işe gitmeden önce yolculuğum için dua etti. Joel, harikasın ve yaptığımız sohbetlere bayılıyorum. Bugün Luke Hockenjos’la da tanıştım; yürüyordum ve geriye bakıp arabasını gördüm ve arabasında “Onlara Mesih’i ver” yazıyordu ve bu sabah erkenden çok üzüntülüydüm, bu yüzden döndüm ve onun dualarına ihtiyacım olduğunu biliyordum. Bu yüzden konuştuk ve bana “vazgeçmeyin” yazan bir bilek bandı verdi ve benim için dua etti. Teşekkürler Luke, ihtiyacım olan bir zamanda geldin,” diye yazdı.
Yolculuğunu tamamladıktan sonra Thornton, dünya görüşünün büyük ölçüde değiştiğini söyledi.

Thornton, dünyanın en büyük trajedisinin, kabul edilmemiş dua değil, edilmemiş dua olduğunu aktardı. Pek çok kişi adam yerine konmuyor olabilir, bu yüzden birisiyle konuşmanın gücü, insanların ona önem verdiğini kanıtladığını sözlerine ekledi.

Thornton, “Dünyada ne kadar zorluk olduğunu ve ne kadar üzücü durumlar olduğunu anlarsınız ve ihtiyacınız olan tek şey birisiyle konuşmak kadar basit bir şeydir. Bu kadar basit ve biz bunu karmaşıklaştırıyoruz” dedi.(Christian Post)

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi