24 Nisan 2024 Çarşamba

Dünyanın En İyi 150 Doğuş Sahnesi Roma’da Sergileniyor

Rome Reports – Yaklaşık 40 yıldır her Doğuş zamanı Roma’da İsa Mesih’in Doğumu’nu simgeleyen sahnelerin bulunduğu bir sergi açılıyor ve tabi ki bu sene de sergi ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Roma’nın en geniş tarihi meydanı olan Piazza del Popolo’da düzenlenen “100 Presepi” adlı sergi, ziyaretçilerini her zaman şaşırtmayı başarıyor.

Sergi organizatörü Maria Carla Menaglia, “Bu sene 150 adet 40 farklı ülkeden ve İtalya’nın 13 farklı yerinden gelen yeni doğuş sahnesi var. Bu yıl, halkın ilgisini çeken çok sayıda doğum sahnesine sahibiz” dedi.

Sergide birçok İsa Mesih’in doğumunu anlatan geleneksel, büyük ve küçük sahneler yer alıyor ve hepsi de birbirinden farklı. Bilgisayar malzemelerinden yapılmış, bazıları kablolardan,yelpazelerden ve hatta makarnayla yapılmış sahneler bulunuyor.

Menaglia, kağıtlardan, yumurta kabuklarından ve yelpazelerden yapılmış farklı eserlerin olduğunu belirtti. Serginin en dikkat çeken doğuş sahnelerinden biri, makarna ve pirinçten yapılmış olan eser. Evlerin, yatakların, tabloların, resimlerin ve her şeyin makarna ve pirinçten yapıldığını ve çok başarılı bir eser olduğunu söyledi.

Dikkat çeken eserlerden biri de, eski uyuşturucu bağımlılarının yaptığı hapishanede doğuş eseri, Organizatör Megnalia, eski bağımlıların  hapishanede doğmuş İsa Mesih’in her yerde olduğunu vurgulamak istediklerini belirtti.

Doğuş Bayramı’yla ilgili bir sahne yapmanın kolay olmadığını söyleyen Menaglia, bu çabaya değdiğini, ancak sabır ve haya gücünün olması gerektiğini vurguladı.

Eğer Roma’da düzenlenen bu sergi için bir Doğuş sahnesi eseriniz varsa, gönderebilirsiniz. Belki de seneye eseriniz 40 yıldır düzenlenen bu sergide ödül alır.

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi