25 Nisan 2024 Perşembe

Dünya’nın İlk Yapay Zeka Haber Sunucusu Tanıtıldı

Dünyanın ilk İngilizce konuşan yapay zekâ haber sunucusu geçtiğimiz günlerde Çin’in Zhejiang Eyalet’indeki Wuzhen’de yapılan Dünya İnternet Konferansı’nda tanıtıldı.

Sputnik’in haberine göre, Yapay zekâ haber sunucusunun sesi ve görüntüsü, Şinhua Haber Ajansı’nın sunucularından Zhang Zhao temel alınarak oluşturuldu.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ise düzenlenen internet konferansına bir tebrik mektubu gönderdi. Gönderdiği tebrik mektubunda; “Dünya, derin bir bilim ve teknoloji devrimi ve endüstriyel dönüşüm içerisinde. Dijital ekonominin gelişimini hızlandırmalı ve küresel internet yönetim sistemini teşvik etmeliyiz” ifadeleri yer aldı.

Çin Komünist Partisi ise yapay zekânın güvenlik, ekonomi, eğitim vb. alanlarda kullanımının arttırılmasına ilişkin başlıca konuları ön plana çıkardı.

Son olarak, başta yapay zekâ olmak üzere diğer teknolojik gelişim alanlarında da Çin’in tüm Dünya ile rekabet halinde olduğu belirtildi.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi