19 Nisan 2024 Cuma

Ebola’dan Kurtulan Doktor Müjdeci Olarak Afrika’ya Dönüyor

Afrika’da hastaları tedavi ederken Ebola virüsü kapan doktor, iyileştikten sonra Afrika’ya Tanrı’nın işlerini yapabilmek için geri döneceğini söyledi.

Kent Brantly, 2014’te Liberya’da virüsü yakaladıktan sonra neredeyse hayatını kaybedecekti. Tedavi için döndüğü ABD’de eski sağlığına kavuştu.

Brantly ve diğer Ebola doktorları, 2014’te yılın kişileri olarak Time Dergisi’nin kapağına çıktı. Daha sonra Brantly’nin hikayesi Facing Darkness filminde yer aldı.

Brantly, karısı ve iki çocuğu (8 ve 10 yaşlarında), bu sonbaharda Zambiya’ya taşınacak ve 200 yataklı bir tesis olan Mukinge Mission Hospital’da hizmet edecek. Brantly, ‘‘Birkaç ay içinde fiziksel olarak gücümü tekrar kazanmama rağmen, duygusal ve ruhsal olarak iyileşmem daha uzun sürdü.’’ dedi.

38 yaşındaki Brantly, Christian Chronicle’ye “Beş yıl boyunca duygusal ve ruhsal iyileşme ile büyüme yaşadım. Beş yıl boyunca Liberya’ya gitmeden önce olmadığımız kadar büyüdüğümüzü ve donanıma sahip olduğumuzu düşünüyorum.’’ dedi.

Zambiya, Afrika’nın güneydoğu bölgesindedir. Liberya ise kuzeybatı bölgesinde yer alıyor. Brantly, “ Dua etmek, oruç tutmak ve paydaşlık için zaman harcadık. Tanrı kapıları gerçekten her adımda açtı.” dedi.

Hayatını kurtulması için Tanrı’ya güvenen Brantly, ‘‘ Bana verilen çağrıya sadık bir hayat yaşamak istiyorum.’’dedi. Brantly, ‘‘ Zambiya’da hastanede hizmet etmek, yoksullara yardım etmek ve muhtaç olanlara şefkat göstermek Tanrı’nın bu dünyada kırılan şeyleri onarma çalışmalarına katılmak anlamına geliyor.’’ diyerek sözlerine devam etti.

Son olarak, ‘‘Tanrı’nın kapıları açacağına ve yolumuzu düzleyeceğine inanıyoruz’’ dedi.(CHL)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi