20 Nisan 2024 Cumartesi

Ekümenik Patrik I.Bartholomeos, Ekim’de Sümela Manastırı’nı Ziyaret Edecek

Rum Ortodoks Kilisesi İstanbul Patriği I.Bartholomeos, 14 Ekim 2018 tarihinde Trabzon’a gelerek Sümela Manastırı’nda 3 yıldır devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyecek.
Sümela Manastırı’ndaki ayin programları dışında ikinci kez Trabzon’a gelmesi planlanan İstanbul Patriği I.Bartholomeos, 3 yıl aradan sonra 14 Ekim tarihinde restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapatılan Sümela Manastırı’nda incelemelerde bulunacak.

88 yıl aradan sonra ilk kez 15 Ağustos 2010’dan itibaren yılda bir kez, bir günlüğüne Sümela Manastırı’nda ayin yapılmasına izin verilmesinin ardından 6 yıl boyunca Trabzon’a gelen Ekümenik Patrik I.Bartholomeos, kaya düşme riskine karşı 22 Eylül 2015’te ziyarete kapatılan Sümela Manastırı’nda ilk kez incelemelerde bulunmuş olacak.

Hristiyan aleminde “Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi Bayramı” olarak kabul edilen ve kutsal sayılan 15 Ağustos’ta ayin için toplanan Ortodoks Kilisesi, Sümela Manastırı’ndaki restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapatılmasıyla nedeniyle 2015 yılından itibaren ayinlerini gerçekleştiremedi. Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Rusya, Gürcistan, Ukrayna gibi Ortodoks ülkelerden gelen kişilerin katıldığı ayinin son senesinde Patrik Hazretleri, barış çağrısı yapmıştı. Sümela Manastırı’nda yapılan ayinler yapılan dualar ve okunan ilahiler ile son bulmuştu.

2015 yılına kadar her 15 Ağustos’ta 6 kez düzenlenen ayinleri yöneten Patrik I.Bartholomeos’un kentteki diğer manastırları da gezeceği öğrenildi.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan ve 22 Eylül 2015 tarihinde restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapatılan Restorasyon çalışmalarının 2019 yılı Ağustos ayına kadar da bitirilmesi planlanıyor.

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi