19 Nisan 2024 Cuma

Ekümenik Patrikhane İngiliz Anglikan Kilisesi’ni Ağırladı

Ekümenik Patrikhane ve İngiliz Anglikan Kilisesi, ‘Modern Kölelik’ üzerine bir bildiriye imza atarak 6-7 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da bir araya geldi.

Toplantının amacı, modern köleliği tartışmak ve Kilise için olduğu kadar dünya çapında da dini ve insan hakları toplulukları için hayati önem taşıyan özgürlüğü vurgulamak adına seçkin bilim insanlarını ve politikacıları bir araya getirmek olarak belirlendi.

Açılış konuşmasında, Patrik Bartholomeos, “Ortodoks Kilisesi, günümüzün zorluklarını göz ardı etmekle ve aslında Tanrı’nın Egemenliği’ne karşı kutsal ibadet ve manevi yaşam uğruna dünyayı ihmal etmekle suçlanıyor. Bununla birlikte yapılan her şey, Tanrı adına, insanlığın onuru ve insanlığın  ebedi kaderi uğruna yapılacak” diyerek gerçek inancın, insaniyetsizliğe karşı mücadelede olacağının altını çizdi.

Patrik Hazretleri ve Başepiskopos Justin Welby ortak imzalı açıklamalarında, “Tanrı’nın suretinde yaratılmış olan insanoğlunun, özgür iradesini ve bütünlüğünü ihlal ettiği için insan köleleştirmenin her biçimini günahların en iğrençleri” olarak kınadı.  Ayrıca, insan ticareti ile uğraşanları takip etmenin ve modern köleliğin her biçimini engellemenin aynı zamanda toplumlardaki mağdur kişileri korumak ve insanların sömürülmedikleri her yerde umut etmeleri için uygun ve etkili yollar bulmaları konusunda devlet liderlerini, teşvik etti.

Sonunda, Ekümenik Patrik Bartholomeos ve Canterbury Başepiskoposu Justin Welby, modern köleliğe ilişkin müşterek bir görev gücü oluşturmuş oldu.

Bildiride yer alan bazı maddeler şunlar:

*Tanrı’nın suretinde yaratılmış her insanın bütünlüğünü ve özgür iradesini ihlal eden günahların en kötüsü olan köleliğin her türlüsünü kınıyoruz.

*Özellikle kadın ve çocuklar için Birleşmiş Milletler İnsan Ticaretini Önleme, Azaltma ve Cezalandırma Protokolü’nü onaylıyor ve uluslararası toplum çabalarını takdir ediyoruz.

*Modern kölelik mağdurlarının hayatlarını yeniden kurabilmeleri ve faillerinin adalete teslim olabilmeleri için dua ediyoruz.

*Liderlerimizi; insan ticareti ile uğraşanları, modern köleliğin her biçimini engelleme ve toplumlarındaki kurbanlarını koruma ve istismar edilen insanlara umut verme konusunda uygun ve etkili yollar bulmaları için teşvik ediyoruz.

*Sadık cemaatlerimizin – Ortodoks Kilisesi ve İngiltere Kilisesi üyelerini – yanı sıra iyi niyetli tüm insanlara, çağdaş köleliğin trajedileri konusunda bilinçlendirmek, harekete geçirmek ve bu felaketin uzaklaştırılması için aktif bir şekilde dua etmeye çağırıyoruz.

*Ortodoks Kilisesi ve İngiltere Kilisesi’nin bu acımasız sömürüye karşı savaşta neler yapabileceğine dair öneriler getirmek için ortak bir görev gücünün kurulmasını taahhüt ediyoruz.(BA/ÖK)

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi