29 Mart 2024 Cuma

Elazığ’da Patlama: 3 Ölü, 100’den Fazla Yaralı

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan bombalı araç saldırısının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Saldırıda 3 polis hayatını kaybederken, 100’den fazla kişi de yaralandı. Yaralananlardan 14’ünün durumunun ağır olduğu belirtildi. Patlama sonrası binalarda ve karayolunda büyük hasar meydana geldiği bildirildi. Emniyet binasının ön cephesi ağır hasar aldı.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu patlamanın ardından açıklama yaptı. Hastanelerde şu anda herhangi bir kan ihtiyacı olmadığını, yaralananlara hastanelerde gerekli tedavilerin eksiksiz uygulandığını ifade eden Zorluoğlu, şehitlerin emniyet mensubu olduğunu kaydetti.

Teröristler bomba yüklü aracı kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan 4 katlı Emniyet Müdürlüğü’nün hemen yanındaki otoparka giden yolda infilak ettirdi.

Patlamayla Emniyet Müdürlüğü binasının ön cephesi büyük hasar görüp ağaçlar köklerinden sökülürken yerde büyük bir çukur oluştu. Silah seslerinin duyulduğu bölgeye yaralılar için çok sayıda ambulans sevk edildi. Hastanelere kaldırılan yaralılar için kan anonsları yapıldı.

Patlamanın meydana geldiği bölge güvenlik çemberine alınırken, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlığın yazısıyla, Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne PKK’lı teröristlerce bugün bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu.(BA)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi