25 Nisan 2024 Perşembe

En – Gedi Hristiyan Topluluğu Engelli Yetimleri Sahipleniyor

Kenya’da hizmet eden Set Free Hizmetlerine bağlı En – Gedi Topluluğu, ebeveynleri tarafından kaderlerine terk edilen engelli yetimleri sahiplendi.

En-Gedi topluluğunun üst düzey yetkililerindenMargaret Njuguna; şiddet gören, ihmal edilen ve toplum tarafından dışlanan çocukları kurtarmak için var gücüyle çalışıyor.

Margaret Njuguna, “Afrika ülkesinde engelli olarak doğan çocuklar, çoğu zaman insanlardan gizleniyor ya da ölüme terk ediliyorlar. Kendi ebeveynleri onları vahşi hayvanlara yem olsun diye bırakıyor. Yerel yetkililere gidip birçok ailenin engelli doğan çocuklarını sakladıklarını veya aç bırakıp ölüme terk ettiklerini gördüm. Afrika şehirlerini gezdiğimde sokaklarda birçok engelli çocuğun dilendiğine şahit oldum” açıklamasında bulundu.

Margaret Njuguna ve En – Gedi Hristiyan topluluğu ortak çalışıp, aileleri tarafından terk edilmiş engelli çocukları sahiplenerek ve çocukları kurumlarına alarak onlara değerli olduklarını hissettirmeye çalışıyor. Ayrıca topluluk üyeleri onları terk eden ebeveynlerin tutumlarını değiştirmeleri için de elinden geleni yapıyorlar.

Kenya’daki birçok aile, engelli çocukların kötü birer alamet olduğu inancına sahip.

Margaret Njuguna, “Tanrı beni konuşamayan ve yürüyemeyen çocuklara getirdi ve bu durumun en üzücü noktası ise varlıklarından bihaber olunan bu çocukların ölümlerinin hiçbir zaman fark edilmeyecek olması. Bahsini ettiğim engelli çocukların bazıları doğal nedenlerden, çoğunluğu ise vahşi hayvanlara yem olarak ölecek. Afrika ülkesinde engelli çocukların, ailenin bir parçası olmalarına kendi öz aileleri tarafından izin verilmiyor” ifadelerini kullandı. Njuguna, bazı durumlarda olumlu değişikliklere rağmen, Kenya’daki engelli çocuklara karşı yaklaşımların gerçekten değişmesi için birçok adımın daha atılması gerektiğinin altını çizdi ve yaşlıların inançlarındaki değişimlere rastlamak zor olsa da, genç kuşakların bu konuda daha açık olacağına dair umutlu olduğunu söyledi. (mnnonline.org/CNL News/OD)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi