28 Mart 2024 Perşembe

Endonezya’da Hristiyanlara Kamçı Cezası!

Endonezya’da iki Hristiyan kart oyunu oynadıkları gerekçesiyle halkın gözü önünde kamçı cezasına çarptırıldı.

Katı radikal kuralların uygulandığı Endonezya’da yer alan Sumatra adasında yaşayan biri kadın ve biri erkek olmak üzere iki Hristiyan, kart oyunu oynadıkları gerekçesiyle kamçı cezasına çarptırıldı. Yüzünde maske bulunan siyah elbiseli bir kişi insanların gözü önünde altışar kez kamçı vurdu.

Endonezya’da radikal kuralların uygulandığı tek şehir olarak bilinen Açe’de bir inanç merkezi yanında kurulan alanda Hristiyanlara kamçı cezası uygulanırken, cezanın uygulanmasına tanık olan izleyenler de iki Hristiyan’ı yuhaladı.

Sonra zamanlarda Endonezya’da radikal taraflar, ülkede daha sert hukuk kurallarının benimsenmesini destekliyor.

Radikal taraflar 2017 yılında “İnançlarına hakaret” suçlamalarıyla, Hristiyan bir valinin cezaevine gönderilmesi için bir kampanya başlatıldı ve kampanyanın sonucuyla beraber vali tutuklandı.

Endonezya’da son yıllarda radikal partilerin, evlilik dışı birliktelik yaşayan çiftlerin cezaevine gönderilmeleri için yeni bir hukuk düzenlenmesine öncülük ediyor.

Halkının %2’sinin Hristiyan olduğu Açe’de, alkol alma, kart oyunları ve evlilik dışı ilişki yaşamanın cezai yaptırımı kamçı.

Açe’de yaşayan Hristiyan azınlıklar, ya Ulusal Ceza Kanunu’na göre ya da radikal kanunlara göre yargılanıyor. Suçlu görülen insanlar genellikle cezaevine gitmemek için kamçılama cezasını tercih ediyor. Geçtiğimiz Şubat ayında bir Hristiyan vatandaş, alkol satışı suçlamasıyla 36 kez kamçılanma cezasına çarptırıldı.

İnsan Hakları İzleme Örgütünden (HRW) Andreas Harsono, her türlü bedensel cezanın Birleşmiş Milletler İşkenceye Karşı Sözleşme’ye aykırı olduğunu hatırlattı.(EN/k-e)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi