25 Nisan 2024 Perşembe

Epifani Bayramı, İskenderun’da Özel Bir Ayinle Kutlandı

İsa Mesih’in doğumundan 12 gün sonra kutlanan Epifani Bayramı, doğudan gelen üç müneccimin, bebek İsa’yı ziyaret etmesi anılır. Hatay’ın İskenderun ilçesinde bulunan Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi’nde de “Epifani Bayramı” özel bir ayinle kutlandı.

Bu özel gün için İskenderun Katolik Kilisesi’nde düzenlenen ayini Kilise Pederlerinden Julius Ohanele ile Lucian Abalintoiei yönetti.

Ayin sırasında verdiği vaazda, Epifani’nin ne demek olduğunu ve neden Noel’den 12 gün sonra kutlandığını anlatan Peder Julius Ohanele; “Epifani, İsa’nın Tanrı’nın oğlu olarak dünyaya açıklanmasıdır, en büyük rahip olarak ve en yüksek kral olarak. Doğunun üç kralı bunun için onu ziyaret ettiler. Ona tapındılar, saygı gösterdiler ve hediyelerini sundular. Bu hediyeler 3 tane idi; altın, buhur ve mür.

Bu hediyelerin anlamlarını da şöyle açıklayabiliriz. Altın; İsa gerçekten kraldır. Buhur; O’nun doğumu ilahidir. Mür; İsa işi bittikten sonra ölecektir. İsa’nın doğumu gerçekten ilahidir, çünkü Tanrı’nın sayesinde olmuştur. O bizim kralımızdır, çünkü bizim için dünyaya geldi ve bizim için öldü” şeklinde konuştu.

Müjdeleme Latin Katolik Kilisesinde gerçekleştirilen ayinde ayrıca tüm hastalar için de dualar edildi ve Tanrı’ya yakarmalar gerçekleştirildi. (SAT-7 Türk / İlyas Edip TERBİYELİ)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi