29 Mart 2024 Cuma

Episkoposlar: “Kore Yarımadası İçin Dua Edin”

Kardinal Andrew Yeom Soo-jung, Koreli Katolikler’den Meryem Ana’nın şefaatini aramaları için çağrıda bulundu. Koreli Episkoposlar, Kuzey Kore’nin füze ve nükleer program üzerinde misillemesi arttığı için Kore Yarımadasında bulunan Katolik Hristiyanlar’dan Mübarek Anne’den barış için şefaat istemeleri adına çağrıda bulundular.

Seul Kardinali Andrew Yeom Soo-jung’unda dahil olduğu Episkoposlar, 15 Ağustosta kutlanacak olan “Mübarek Meryem’in Göğe Alınışı” bayramını işaret ettiler. Kardinal Yeom çağrısında, Katoliklerden, Mübarek Anne’nin Fatima’da gözüktüğünde kendisini “Tespihli Meryem” olarak tanıtmasının anısına dua etmelerini istedi.

Kardinal Yeom, “ Meryem Ana, günahkarların yüreğinin değişmesi ve dünyada barış için tespih duası etmeye çağırıyor” dedi. “Tespih duası kötülüğün üstesinden gelmek için ruhani bir silahımızdır, imanımızda ki zorlukların üstesinden gelmemize ve bizim dünya barışı için işçiler haline gelmemize yardımcı olacaktır” dedi.

Kore’nin, 15 Ağustos 1945 yılında Japonya sömürgesinden kurtulması ile Mübarek Annenin göğe alınması Katolik Kilisesi tarafından karşıt seslere karşı dogma olarak aynı tarihte açıklanmıştı. (Assumption/ Meryem Ana’nın göğe alınışı ilk yüzyıllardan beri imanlılar tarafından kutlanmıştır/ Papa Pius XII tarafından 15 Ağustos 1950 yılında dogma olarak açıklandı)

Kore’deki Katolik Kilisesi, Mübarek Anne’ye adanmış ve Kore’nin kurtuluşu “Meryem Ana’dan” bir hediye olarak görülmektedir.  Kardinal Yeom, Kuzey Kore’nin nükleer silah ve füze programlarıyla ilgili misillemesi hakkında ciddi endişelerini şu sözlerle dile getirdi: “ Tüm Korelilerin güvenliği ve geleceği için, Kuzey Kore müzakere masasına oturup nükleer silahları terk etmelidir.”

Reuters’in raporuna göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kuzey Kore’nin politikasını değiştirmemesi durumunda ‘öfke ve ateşle’ karşılaşacağı yönündeki açıklama, Kuzey Kore’den gelen “Guam’ı vurmayı planlıyoruz” sözleriyle karşılık bulmuştu.

Daejeon’dan Episkopos Lazarus You Heung-sik, mesajında şunları söyledi: “Kilise, Kore yarımadasında bulunan savaş kültürüne karşı barış ve yaşam kültürünü geliştirmelidir. Barışı savunmak için dua etmeliyiz. Merhamet ve barış…”

Uıeongbu Episkoposu Peter Lee Ki-heon teknik olarak hala savaşta olan Kuzey Kore ve Güney Kore arasında barışı anlaşması yapılması çağrısında bulundu. Piskopos Peter ayrıca, dünya liderlerinden yarımadadaki gerginliğin giderilmesi için de çağrıda bulundu.

Andong Episkoposu Yuhanna Hrisostomos Kwon Hyeok-ju, Korelilerin Kore’de barış için işçiler olmalarını istedi: “Günlük yaşamlarımızda barış için dua ederek bu topraklarda barışı yaşayalım” dedi. (Uca News/ K)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi