19 Nisan 2024 Cuma

Erzurum Valisi Memiş: Öşvank Manastırını Turizme Kazandıracağız

Erzurum Valisi Okay Memiş, “Öşvank Manstırı’nda özel bir çalışma başlatacağız ve onarımını gerçekleştirip burayı turizme kazandıracağız.” diye belirtti.

Erzurum Valisi Okay Memiş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun ve kurum müdürleriyle ilçe ziyaretleri kapsamında geldiği Uzundere ilçesini gezdi. 

Uzundere Kaymakamı Hakan Şeker ve Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy’un karşıladığı Memiş, ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi alarak turistik alanları inceledi.

Restorasyonu süren tarihi Öşvank Manastırını gezen Memiş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yapının Türkiye için önemli kazanım olduğuna dikkat çekti.

“Burayı Turizme Kazandıracağız”

Memiş, manastırdaki onarım çalışmalarına değinerek, “Burası muhteşem bir bina, 1050 yılık tarihi olan Gürcülerden kalma bir eser ve onların tabiriyle adeta külliye, açıkçası çok etkilendim. Buradan müthiş bir turizm geliri elde edilebilir ve çok ciddi anlamda istihdam sağlayabiliriz. Buraya harcanan para boşa gitmez çünkü çok önemli eser. Öşvank Kilisesi’nde özel bir çalışma başlatacağız ve onarımını gerçekleştirip burayı turizme kazandıracağız.”

Anadolu’nun birçok kültürü barındırdığına işaret eden Memiş, “Anadolu’da birden fazla kültürün ve milletin olması bizim barış içinde yaşadığımızın en büyük göstergesi. Erzurum onca vahşete ve zulme uğramış olsa da Türkiye’nin önemli hoşgörü merkezlerinden birisidir.” ifadelerini kullandı.(AA)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi