18 Nisan 2024 Perşembe

Eski Tutuklu Pastör: ‘‘Kuzey Kore, Nükleer Silahlardan Çok Hristiyanlardan Korkuyor’’

Kuzey Kore’deki Hristiyanların yaşadıkları zorluklara değinen kısa belgesel filmde milyonlarca kişinin İsa’nın adını hiç duymadığı gösteriliyor.

Ciddi baskıların yaşandığı ülkede din adamları ve eğitmenler baskı altındaki ulus için yeni bir gelecek öngörüyor.

Etik ve Dini Özgürlük Komisyonu’nun yayınladığı Kuzey Kore’de Dini Özgürlük adlı film, Senate Dirksen binasında ilk kez gösterildi. Filmden önce, ülkenin durumu hakkında uzmanlar konuştu.

Asya’daki Kültürel Miras üzerine çalışmaları bulunan politika analisti Olivia Enos, ‘‘Kuzey Kore’deki durum kesinlikle korkunç’’ dedi. Hristiyanların maruz kaldığı baskı ve insan hakları ihlali konusunda dünyanın en kötü yeri olarak gördüğünü belirtti.

Birleşmiş Milletler 2014 Soruşturma Komisyonu raporuna göre, Çin’e kaçan ve geri gönderilen Kuzey Korelilere, Güney Korelilerle bir temasları olup olmadıkları veya herhangi bir Hristiyanla etkileşime girip girmedikleri soruluyor. Bu iki sorudan herhangi birine evet cevabı verenler işkence veya hapis cezasına maruz kalıyor.

Enos, ‘‘ Bu durum Kuzey Kore’de Hristiyan olmanın ne kadar zor olduğunu ve Kim rejiminin genel olarak dine yaklaşımını gösteriyor. Dini, potansiyel bir tehdit olarak görüyorlar’’ dedi.

2012’den 2014’e kadar Kuzey Kore’de rehin tutulan Koreli – Amerikalı pastör Kenneth Bae, hizmet ettiği dönemde Kuzey Kore’yi devirmeye çalıştığı iddiasıyla hapsedildiğini söyledi. Boe, ‘‘ Nükleer silahtan çok, Hristiyanlardan korkuluyor. Ama herkes bir gün Tanrı’ya dönecek ve burası da Tanrı’nın ülkesi olacak’’ dedi.

15 yıl ağır çalışmaya mahkum edilen pastör, çalışma kamplarına gönderildi. 2014 yılında ise serbest bırakıldı.

Boe, ‘‘ Kuzey Kore Hristiyanların zulme uğradığı bir ülke değil, Hristiyanlığın ortadan kaldırıldığı bir ülke. Hristiyansanız eğer, sizi de öldürürler ailenizi de” dedi.

Kuzey Kore rejimine özgüven anlamına gelen ‘Juche’ deniyor. Bu felsefe 1960 yıllarında oluştu. İsa’nın adı ise kültürden tamamen silindi. Bunu yapmalarının nedeni ise, İsa’nın İncil – Yuhanna 14:6’da söylediği ‘‘ Yol, Gerçek ve Yaşam Ben’im. Benim aracılığım olmadan Baba’ya kimse gelemez” sözüdür.(christianpost)

Dünyanın En Yaşlı Adamı Hayatını Kaybetti

Günde iki kez tesbih duası yapan ve dünyanın en yaşlı erkeği unvanına sahip olan Vicente Pérez Mora,...

Uyanış Gençliği’nde Hristiyanların Topluma Etkisi Konuşuldu

İstanbul'un farklı kiliselerinden gençler 6 Nisan Cumartesi günü, Uyanış Gençliği’nde yeniden bir araya geldi. Sunuculuğunu Dirisu Kilisesi’nden...

Kilise Yakınlarında Bir Araç Dolusu Yanmış Kutsal Kitap Bulundu

Tennessee'deki Global Vision Bible Kilisesi'nden pastör Greg Locke, kilise yakınlarındaki bir araçta yaklaşık 200 adet Kutsal Kitap'ın...

Hristiyan Doktrininin Siyasete Entegre Edilmesi İsteniyor

6-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimleri öncesinde episkoposlar, devlet ve kilise arasındaki ilişkinin...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi