20 Nisan 2024 Cumartesi

Etiyopya’da Ortodoks Hristiyanlar, Vaftiz Bayramı’nı kutluyor

Etiyopyalı Hristiyan Ortodokslar, Vaftiz Bayramı’nı (Epifani) kutlamaya başladı. İsa Mesih’in vaftiz edilişinin yıl dönümü nedeniyle 3 gün sürecek kutlamalar, Başkent Addis Ababa ile kutsal şehir kabul edilen Gondar kentinde renkli görüntülere sahne oluyor.

Etiyopya’da kutsal olduğuna inanılan levha ve tabutlar, rahiplerin eşliğinde halk tarafından ilahiler okunarak taşınıyor.

Başkent Addis Ababa’da birçok yol kutlamalar nedeniyle trafiğe kapatıldı. Halk kutlamalar dolayısıyla kiliselere akın etti.

“12. Gün Bayramı”etyopya olarak da anılan Epifani’de vaftiz olmak ve suda yıkanmaya Etiyopyalı Ortadoks Hristiyanlar önem veriyorlar.

Binlerce kişi aynı anda vaftiz olurken, ülke genelindeki tüm kiliseler akşam saatleri için de özel kutlama programları hazırladı.

Başta körfez ülkeleri olmak üzere Avrupa ve ABD’de yaşayan binlerce Etiyopyalı’nın, Vaftiz Bayramı nedeniyle ülkelerine geldiği bildirildi.

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi