29 Mart 2024 Cuma

Evliliği Güçlendirmenin 9 Faktörü

Ünlü bir Hristiyan Blog yazarı olan Roman Savochka, evliliği güçlendiren 9 faktör açıkladı.

Savochka, “Eminim ki herkes iyi bir evliliğin emek sarf edilerek elde edildiğini kabul eder. Genelde evliliklerde romantizm bir süre sonra aktifliğini kaybediyor dolayısıyla çiftler birlikteliklerinin daha güçlü ve sağlam ilerletebilmek için çaba göstermeliler. Evliliğin uzun ve kusursuz olmasını sağlayacak 9 önemli faktör var” dedi.

Kutsal Kitap’ta evlilik hakkında Yaratılış 2:20’de, Havva’yı tanımlamak için kullanılan “yardımcı” sözcüğü “etrafını sarmak, korumak, yardım etmek” anlamına gelir. Havva, Adem’in yanı başında olması üzere yaratılmıştı. Adem onun öbür yarısıydı ve Havva’nın onun yardımcısı olması gerekiyordu. Erkekle kadın evlendikleri zaman “tek beden” haline gelirler. Bu birlik en dolu biçimiyle cinsel yakınlığın fiziksel birleşmesinde gösterilir. Matta 19:6’da bu birlik konusunda bir uyarı eklenir, “Şöyle ki, onlar artık iki değil, tek bedendir. O halde Tanrı’nın birleştirdiğini, insan ayırmasın.”

Elçi Pavlus evlilik hakkında ve inanlıların evlilik ilişkisi içinde nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda birkaç mektup yazmıştır. Bunlardan biri, 1. Korintliler bölüm 7, diğeri ise Efesliler 5:22-33’tür. Birlikte etüt edildiklerinde, bu iki parça Tanrı’yı hoşnut eden bir evlilik ilişkisinin çerçevesini oluşturan Kutsal Kitap ilkelerini sağlar.

Özellikle de Efesliler’deki ayetler Kutsal Kitap’a uygun başarılı bir evliliğe kaynak olarak epey derindir. Kutsal Kitap’a uygun bir evlilik, hem erkeğin ve hem de kadının başının Mesih olduğu dengeli bir evliliktir. Kutsal Kitap’taki evlilik kavramı, iki bireyin Mesih’in kilisesiyle birliğini gösteren birliğidir.

İşte evliliği güçlendirmenin 9 faktörü:

  1. İltifat edin. İltifatlar özellikle kadınlar için çok önemli bir rol oynar.
  2. Birbirinizle Konuşun. Her evli çift günde en az 30 dakika birbiriyle konuşabilmelidir. Konuşma içeriğinde gün içerisinde yaptıklarını ve ya planlarını paylaşabilirler.
  3. Alyansları parmağınızdan çıkarmayın. Alyanslar çiftlerin her türlü yanlıştan korunmalarına yardımcı olacaktır.
  4. Evlenmeden önce kendinize olan özeni evlendikten sonra da gösterin.
  5. Evliliğin heyecanını yitirmemek için çaba sarf edin, eşinizin sizin için özel olduğunu sürekli olarak hissettirmeye çalışın.
  6. Birbirinizi affedin ve kırgınlıkları unutun.
  7. Değişin. Herhangi bir fikir ayrılığı karşısında eşinizi değil öncelikle kendinizi değiştirmeye çalışın.
  8. Özel hayatınızı ihmal etmeyin.
  9. Yatak odasında TV bulundurmayın.

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi