18 Nisan 2024 Perşembe

Evsiz Rahip Umut Dağıtıyor

Umutsuz bir evsizken Katolik Kilisesi’nde yoksullara hizmet ederek değişen rahibin hayatını, Katolik Haber Ajansı internet sitesinde okuyucularıyla paylaştı.

Katolik bir rahip olan Claude Paradis, bir zamanlar evsizdi ve aynı zamanda uyuşturucu ve alkol bağımlılığı ile mücadele ediyordu. Montreal sokaklarında yaşıyordu ve bir zaman sonra durumunun öyle umutsuz bir hale geldiğini, intihar etmeyi düşündüğünü belirtiyor. 57 yaşında olan Peder Paradis, şu an yoksullara ve yardıma muhtaç kişilere hizmet etmeye kendini adamış bir Katolik Kilisesi rahibi.

Katolik Haber Ajansı, Peder Paradis’in “Sokak beni kiliseye götürdü ve sonunda kilise debeni sokağa döndürdü” dediğini yazdı.

Peder Paradis, 25 yıl önce ilk kez Montreal’e geldiğinde, herhangi bir iş bulamadı. Iş ve kalacak yer bulamadığı için sokakta yaşamaya ve uyuşturucu kullanmaya başladı. Hiçlik ve umutsuzluk beni tuttu diyen peder, bağımlılıklarıyla mücadele etti ve şimdi yıllar önce mücadele ettiği, aynı meydan okumalara karşı koyan birçok insanla ilgileniyor.

Tanrı’yla nasıl tanıştığını şöyle anlatıyor Peder Paradis: ” Tanrı ile tanışmam ondan şüphelendiğim bir anda oldu. Montreal’deki insanlar tarafından terk edilmiş, küçük bir arka sokaktaydım, orada kimse yoktu. Eski kiliseden geçerken, o zamanki içgüdümün ne olduğunu bilmiyorum, ama oraya geri döndüm.” Peder Paradis, Tanrı ile derin bir karşılaşma geçirdiğini, ondan sonra “Kilisenin bir adamı” olması için Tanrı’dan bir işaret aldığını ve bağımlılıklarıyla savaşıp onun gibi mücadele edenlere, hayat kadınlarına, hükümlülere ve yoksullara hizmet eden biri haline geldiğini anlattı.

Geçen yılın Aralık ayında, Peder Paradis, evsizlere hizmet etmek ve onlarla yaşamak için Montreal’deki evsizlerin yanına taşındı. Ayrıca, sokaklarda bulunanlara gıda, barınak ve kilise öğretisi veren Notre Dame de la Rue (Sokağın Meryem Anası) adlı bir hizmetin başlaması için de ön ayak oldu.

Peder Paradis, hayatının geri kalanında yoksullara hizmet edeceğini belirterek, “Ölünceye kadar olmak istediğim yer sokak” dedi.(Elise M.)

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Episkopos Arsenios Dahdal’ın, Mersin Cemaati’ne Ziyareti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna'nın bereketi ile Mersin’e gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Mersin cemaat mensupları ile bir araya geldi....

Sevgi Şehidi: Savaşın Parçaladığı Suriye’de Hollandalı Pederin Fedakarlığı

Hollandalı Peder Frans van der Lugt, Mesih'in "Birbirinizi benim sizi sevdiğim gibi sevin" buyruğunu somutlaştırdı. Çarmıh Yolu'nda...

Somali’de 6 Hristiyan Katledildi

Somali'de 29 Mart'ta El-Şebab militanları, Müjde'yi (Tanrı Sözü) duyurduğu gerekçesiyle altı Kenyalı tüccarı öldürdüğünü duyurdu. Christian Today'in ulaştığı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi