20 Nisan 2024 Cumartesi

Facebook Sebep Göstermeden Engellediği Katolik Sayfaları Aktif Etti

Son 1 haftada, milyonlarca takipçisi olan yirmiden fazla Katolik sayfası, bilinmeyen nedenlerle Facebook tarafından engellenmesinin ardından geri yüklendi.

Facebook sözcüsü ACI Prensa’ya verdiği demeçte, “Sayfalar yeniden oluşturuldu. Olay, platformumuzdaki spam algılama mekanizmasının bir arızasıydı. Bu durumun neden olduğu herhangi bir rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” diye ifade edildi.

17 Temmuz gecesi ve 18 Temmuz sabahı arasında Facebook, sayfa yöneticilerine herhangi bir açıklama yapmadan en az üç dilde (İngilizce, Portekizce ve İspanyolca) 25 Katolik sayfasını engellenmişti.

İngilizce Fan sayfalarından biri olan “İsa ve Meryem” in Ganalı sayfa yönetici Godwin Delali Adadzie, CNA’ye yaptığı açıklamada: “Şüpheli faaliyetler tespit edildiği” gerekçesiyle kendisinin bir fotoğraf yüklemesi istendiğini ve birkaç dakika sonra ise sayfasının devre dışı bırakıldığı ve itiraz başvurularına geri dönüş yapılmadığını belirtmişti.

Hiçbir sebep gösterilmeksizin engellenmiş sayfalardan bir diğeri “Katolik ve Gurur Verici”  yöneticisi Nijeryalı Kenneth Alimba’da, CNA’ya yaptığı açıklamada sayfasının hiç bir sebep gösterilmeksizin engellendiğini ve itiraz başvurularını gönderdiğini belirtmişti.

Engellenen sayfaların çoğunun, yüz binlerce takipçisi vardı.

CNA ve diğer medya kaynaklarında engellenen haberlerin yayımlanmasının ardından, sayfalar bir gün sonra normale döndü.

“Papa Françesko Brezilya” sayfasının yöneticisi Carlos René, “Sayfasının kendisine yine bildirimde bulunulmadan tekrar aktif hale getirildiğini” söyledi.

Facebook olaya açıklığa kavuştururken, site yöneticilerine bir açıklama getirmedi. Başta, “İsa ve Meryem”, “Katolik ve Gurur Verici” olmak üzere birçok sayfa sahibi hesaplarının aktif hale getirildiğini belirtti.

Şu anda 2 milyardan fazla kullanıcısıyla dünyanın en büyük sosyal ağını oluşturan Facebook, 2016 yılında “muhafazakar” sayılan haberlere yönelik eğilimleri sansürlediği iddiasıyla ateş altında kalmıştı. (K)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi