28 Mart 2024 Perşembe

Fransız Yetkililerden Papa’ya Afrika Uyarısı

Fransız Savunma Bakanlığı’ndan Yetkililer Papa Françesko’nun 29-30 Kasım’da Afrika’ya yapacağı ziyareti için uyarıda bulundu. Çünkü toplam 900 Fransız askerinin Papa’nın güvenliğini sağlamayı garanti edemediklerini belirtti.

Vatikan sözcüsünün yaptığı açıklamada, daha önce hiçbir Papa’nın güvenlik yüzünden ziyaretini iptal ettiği bildirisi yapılmadığı ve Françesko  Orta Afrika Cumhuriyetleri’nin büyük bir kısmını içeren Kenya ve Uganda ziyaretlerini durdurma konusunda kararlı gözüktüğünü belirtti.

“ Kararı Papa verecek.” diyen sözcü Ciro Benedettini, “ Kutsal Baba kendisi için endişeli değil, ziyareti için başkalarının hayatlarını riske atmak istemiyor.” dedi.

Paris merkezli Le Monde gazetesi, Fransız Savunma Bakanlığı yetkililerinin askeri gücün  güvenliği sağlamak için yeterli olmadığını, ziyaretin “yüksek riskli” olarak kabul edildiğini  bildirdi. Eğer Françesko ziyaretini yaparsa, ilk defa bir Papa savaş ortasında olan bir ülkeyi ziyaret etmiş olacak.

Fransız misyonu ötesinde, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Fransa kadar büyük bir coğrafyaya sahip bir ülkede bir barış gücü olarak hareket eden Birleşmiş Milletler şemsiyesi altında şu anda 10 bin 806 üniformalı personeli var.

2 binden fazla takviye gücün 13 Aralık’ta yapılacak olan referandumun gelmesi planlanıyor, ancak bunlar Papa’nın ziyareti için çok geç olacak.

(cruxnow.com/BA)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi