20 Nisan 2024 Cumartesi

“Game of Thrones” Katedrali Yapılması Planlanıyor

Rusya, dünyanın en yüksek Ortodoks katedrallerinden birini inşa etmeyi planlıyor. Rus silahlı kuvvetlerine adanmış bu dev “Game of Thrones” (Taht Oyunları) katedrali yapmayı planlıyor.

Katedral, RT.com’a göre Moskova yakınlarındaki askeri bir park olan Patriot Park’ta inşa edilecek ve Ruslar onu ya hit HBO dizisi Game of Thrones’dan bir şatoya veya bir Buk füze sistemine benzetmeye başladı.

Rusya’nın savunma bakanı Sergey Shoigu yaptığı açıklamada, ”Bir halk katedrali ve Rus silahlı kuvvetleri için merkez olacak bir katedral yapmak istiyorum” diyerek, 2020’de İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinin 75. yıldönümünde bitirilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.

St Petersburg’daki 101 metrelik St Isaac’s Katedrali’nden, 96 metrelik Khabarovsk’deki Transfiguration Katedrali’nden biraz kısa olan Katedral, 95 metre yükseklikte olacak.

Yeni katedralin internet sitesinde, “Rusya Ordusu Silahlı Kuvvetleri’nin ana ibadethanesi, bütün Ortodoks inananları birleştirmek için inşa ediliyor ve yalnızca anavatanını korumak için kılıcını yükselten Rus ordusunun maneviyatını sembolize edecek” mesajı verilmekte.

Hava kuvvetleri için St Elijah, donanma için St Andrew, ordu için St Alexander Nevsky ve stratejik füze güçleri için St Barbara the Great Martyr’den olmak üzere, dört yan şapel, silahlı kuvvetlerin her bir kanadının adanmış koruyucuları olacak.

Katedral kompleksinde ayrıca bir multimedya sergisi ve ünlü savaşların interaktif tarihsel rekonstrüksiyonları bulunan bir müze yer alacak.

Bina, Başkan Vladimir Putin’in iktidara gelmesinden bu yana Rus Ortodoks Kilisesi’nin servetindeki olağanüstü gelirin bir başka göstergesidir. Binlerce yeni kilise ve manastır inşa edildi ve kilise yine Rus resmi kilisesinin kalbinde.(CT)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi