29 Mart 2024 Cuma

Gençler, 3. Kez “Yüzyüze”de Bir Araya Geldi

Kiliseler Arası Gençlik Hizmeti tarafından Yüzyüze Gençlik Konferansı 3. kez 28-31 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Türkiye’nin birçok yerinden ve Bulgaristan, Almanya, Azerbaycan gibi ülkelerden gelen 260 gencin katıldığı konferansın bu yılki teması, ‘’Hizmet Etmek’’ idi.

İlk gün, ‘’Kutsal Kitap’ta hizmet eden gençlik’’ hakkında KUT Kilisesi Pastörü Vahan İsaoğlu; ikinci gün, ‘’Hizmete adanmışlık ve birbirimize hizmet etmek’’ hakkında Almanya’dan gelen Köln İsa Mesih İmanlılar Cemaati Pastörü Esat Avcıoğlu; üçüncü gün, ‘’Hizmete çağrı’’ hakkında Kucak Yayıncılık Genel Müdürü İbrahim Deveci vaaz verdi.

Vaazlarda ortaya çıkan en çarpıcı öğretilerden birisi, hizmet etmenin sadece vaaz vermek değil, aynı zamanda dünyanın değersiz gördüğü hizmetleri yapmak hakkındaydı. Ayrıca konferans boyunca, ‘’Eğer bir Mesih imanlısıysanız, seküler işyerlerinde çalışsanız bile, aslında ‘tam zamanlı’ hizmet ediyor oluyorsunuz. Davranışlarınızla, duruşunuzla, sözlerinizle Tanrı’yı temsil ediyorsunuz’’ mesajı vurgulandı.

Gençlerin gözyaşları içinde Tanrı’ya yaklaştıklarını, Kutsal Ruh’u hissettiklerini ve çok bereket aldıklarını söyledikleri tapınma zamanları oldu. Bu zamanları Adrienne Neusch, Özgür Tunç, Liza Kuşoğlu, Daniel Günay, Halil Papasoğlu ve Kayra Akpınar gruplarıyla birlikte yönettiler.

Gençler, Atölyelerde Hem Öğrendi Hem de Keyifli Zaman Geçirdi

Aynı zamanda gençlerin kendilerini, ilgili oldukları alanlarda geliştirebilmeleri için birçok farklı atölye yapıldı. Atölyelerin liderleri, kendi alanlarında ‘’Dünyaya mı Rab’be mi çalışacağız?’’, ‘’Yeni Nesil Yetiştirmek’’, ‘’Sosyal Medya Kullanımı ve Hizmet’’, ‘’Armağanını Keşfet’’ gibi toplamda dokuz konuda eğitim verdiler. Her bir katılımcı, toplamda üç farklı atölyeye katılarak seçtiği konularda mümkün olduğunca donatıldı.

Sn. Doktor Behnan Konutgan tarafından düzenlenen, ‘’Anadolu Hizmetkarları’’ adlı panel de gençler tarafından ilgi gördü.

Konferans sabah toplantılarından sonra grup çalışmaları yaparak ilerledi. Böylece birbirini tanımayan gençlerin tanışma ve birbirlerinin tanıklıklarını duyma fırsatları oldu. Grup oyunları oynayarak kaynaşmayı ve birlikte hareket etmeyi öğrendiler. Grup oyunlarının sonunda birinci olan grubun her bir üyesine ödül verildi.

Konferansın ikinci akşamı, ‘’Yüzyüzeyken Eğlenelim’’ isimli, 3. Geleneksel Yüzyüze Yetenek Yarışması düzenlendi. Birbirinden yetenekli on beş katılımcının performanslarını sergilemesi büyük ilgi gördü. Seçilen ilk üç kişiye hediyeler verildi.

Konferansın son akşamı hizmet eden her bir kişi sahneye davet edildi ve her birine ödüller verildi.

Konferans 31 Ağustos Cumartesi günü öğle yemeği ile sona erdi.

Kiliseler Arası Gençlik Hizmeti ekibi bir sonraki Yüzyüze Gençlik Konferansı’nın 2022’de düzenleneceğini açıkladı. (SAT-7 TÜRK/DAP)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi