19 Mart 2024 Salı

Güney Koreliler: “Kuzey Koreliler Kiliseler İnşa Etmeli”

Eski Kuzey Koreli bir diplomat olan Thae Yong-ho, Güney Kore gazetesi Chosun Ilbo’ya verdiği röportajında, Kim rejimi liderlerinin “Hristiyanlığın Kim ailesinin iktidara gelmesini engelleyeceğini bilmeleri” sebebiyle Hristiyanlığı kendilerine gerçek bir meydan okuma olarak gördüklerini söyledi.

Güney Kore Hristiyan topluluğuna, Kuzey’deki kiliselerin kurulmasını desteklemek ve genellikle bu gezegenin en kötüsü olarak görülen dini zulümle mücadele etmek için ısrarlı bir çağrıda bulundu.

Chosun’a konuşan Thae, Kuzey Kore’nin, mevcut tüm dinleri yok etmemiş, fakat Kore’nin o bölgesindeki çoğunluk dinini oluşturan Hristiyanlığın yerine koymak için kendi dinini yaratmış olması sebebiyle, diğer komünist ülkeler arasında “benzersiz” olduğunu ileri sürdü. Gazeteye, “Avrupa ülkeleri dine sınırlamalar getirdi, ama onları yok etmedi. Onlar ibadet yerlerine bile zarar vermedi. Ancak Kuzey Kore her türlü ibadet yerini tahrip etti ve suçu Amerikan bombardıman uçaklarının üstüne attı. Buna karşılık, insanların liderlerine ibadet etmesini sağladı ” diye anlattı. “Anayasa din özgürlüğünü garanti ediyor, ancak İşçi Partisi’nin kanunları, Kim Il-Sung ve Kim Cong-il’in ideolojik öğretilerinin gerçek yol gösterici kelimeler olduğunu söylüyor” diye belirtti.

Thae, Kim ailesinin en çok korktuğu din sorulduğunda, “Hristiyanlık; Kim il-sung bir Hristiyan aileden geliyordu, çünkü dinin nasıl işlediğini biliyorlardı. Hristiyanlığın Kim ailesinin hanedan usulü ardı ardına iktidara gelmesini engelleyeceğini biliyorlar” diye cevap verdi. Komünist Kuzey Kore’nin kurucusu Kim Il-sung’un dindar bir Hristiyan aileden geldiğini ve bunun sonucunda, Kim ibadet mezhebinin Hristiyanlığı andırdığını belirtti. Thae, “Hristiyan ibadeti ve Kuzey Kore siyasi mitingleri çok benzer. Onlar şarkı söyleyerek ve öğretileri dinleyerek başlıyorlar. İbadet vaazları içerir ve Kuzey halkı Kim Il-sung ve Kim Cong-il’in öğretilerini dinler”diye açıkladı.

Kuzey Kore rejimi Kim Cong-il’in doğum gününü “Parlayan Yıldızın Günü” diye isimlendirdi, çünkü Kim mezhep mitolojisine göre, Kim’in doğum gününde, onu karşılamak için gökyüzünde yeni bir parlayan yıldız ortaya çıktı.  Bu hikaye, Noel’in ve Bethlehem Yıldızının hikayesini andırıyor ve Kim ailesi hakkında öğretilen  Hıristiyan öykülerine benzeyen tek yalan değil.

Chosun İlbo’ya konuşan Thae, Kim ,Cong-un’un, Hıristiyanlığın ülkesinde bir kez daha gelişmesi için yanlışlıkla bir açılış yapacağını tahmin etti. Ülke üzerindeki görülmemiş ekonomik yaptırımlar, Kim’i dış dünyayla diyaloğu düşünmeye zorladı. Thae, finansal kayıpları telafi etmek için “Kim Cong-un, dış dünyadan izole edilen ekonomik teşvik bölgeleri yaratacak” dedi.

Güney Koreli Hristiyanlara, “Kuzey Kore’nin hem Güney Koreliler hem de yabancılar için kiliseler kurması konusunda ısrar etmelisiniz” dedi. “Kuzeyi, din özgürlüğüne izin vermenin güvenmeyi öğreteceğine inandırmalısınız. Haçlı kiliseleri görmek Kuzey Korelileri harekete geçirecek” ifalerinde bulundu.

Araştırma ve destek grubu Open Doors’a göre Kuzey Kore’nin şu anda yaklaşık 300.000 gizli Hristiyanın olduğu bir nüfusu var. Hristiyan olmak, ülkede bir İncil’e ya da herhangi bir dini mütalaaya sahip olmak gibi yasadışı. Birçok Hristiyan ebeveyn, çocukların bir devlet memurunun veya okulun önünde yanlışlıkla tartışabileceğinden korkarak çocuklarından dinlerini gizler. Hükümetin belirlediği Hristiyanlar, çalışma kamplarına kapatılır, işkence görür ve halk önünde infaz edilir.(Breitbart)

İskenderun’da Oruç Dönemi Öncesi Bağışlama Pazarı Ayini

Önceki hafta sonu ‘Et Orucu’na başlayan İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu da ‘Peynir Orucu’na başlayarak 40 Gün...

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi