19 Nisan 2024 Cuma

Güney Sudan Yeni Bir Açlık Krizi İle Karşı Karşıya

Birleşmiş Milletler, bu yıl Güney Sudan’da yine açlık beklendiği konusunda uyarıda bulundular.

2013’ten bu yana dört milyon insan açlık ve savaştan kaçarak Güney Sudan’daki evlerini terk etti. Krizin yoğunlaşmasıyla birlikte, mültecilerin komşu ülkelere kaçışı daha da artacak gibi gözüküyor.

Sudan’ın nüfusunun %48’i (5.3 milyon kişi) yiyecek krizi ile karşı karşıya. Gıda yardımları ve tüm çabalara rağmen, Mayıs ayına kadar Güney Sudan’ın 30’dan fazla bölgesinde açlık yaşanacağı belirtiliyor.

Güney Sudan’ın başkenti Juba’daki BM insani koordinatörü; “Tarihte gelmiş geçmiş en zor yılımızı geçirmek üzereyiz” açıklamasında bulundu.

Uganda ve Kenya’daki mülteci kamplarında, bugün çoğunluğu Hristiyan olan Güney Sudan’dan yüz binlerce mülteci bulunuyor. Tüm bu insanlar Barnabas Vakfı ve diğer hayır kurumlarından gelen gıda desteğine bağlılar.

Zulüm altındaki Kilisenin desteğine adanmış Barnabas Vakfı, Güney Sudan Hristiyanlarını böyle bir zamanda yalnız bırakmayacağını ve gerekli yardımları sağlayacağını açıkladı.

Barnabas Vakıf yöneticisi: “Vakfımızın ‘’Doğu Afrika için Umut ” adlı projesi sayesinde Güney Sudan’daki insanlara yardım edebilirsiniz. Ruhsal olarak daha güçlü olmaları için yardım edebilirsiniz. Çocukların eğitim alabilmeleri, oradaki insanların eski hayatlarına geri dönmelerine ve dış yardımlara muhtaç olmadan yaşamalarına yardım edebilirsiniz. Vakfın şu anda hayatta kalması için çabalayanların hayatlarını değiştirebilir ve yaşamaya devam etmeleri için yardımcı olabilirsiniz’’ açıklamasında bulundu.

Barnabas Vakfı’ndan gelen açıklama: “Travma mağdurları için danışmanlık yapmak ve onlara başkalarına nasıl yardım edeceğini öğretmek için din görevlilerine gereken eğitimleri vereceğiz. Kutsal Kitap’ları ve ilahi kitapları mülteci kamplarına teslim etmenin yanı sıra orada kiliselerin inşa edilmesini sağlayacağız. Kamplarda daha fazla okul inşa edeceğiz ve öğretmenlerin maaşlarını karşılayacağız. Yeni beceriler için eğitim düzenliyoruz, böylece insanlar yaşayabilirler. Onlara dikiş makineleri, sobalar, tarım aletleri, güneş panelleri ve diğer ekipmanları hediye edip kendi ihtiyaçlarını çalışarak karşılamalarını sağlayacağız.’’ (CNL News/OD)

 

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi