23 Nisan 2024 Salı

Güneydoğu Anadolu’da İnançlar ve İnanışlar Amin/Amen Fotoğraf Sergisi açıldı

AMEN ISTANBULGüneydoğu Anadolu’da var olan inanç ve kültürel hayatın fotoğraflarda buluştuğu “Güneydoğu Anadolu’da İnançlar ve İnanışlar (Amin/Amen)” Sergisi açıldı. İBB Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde fotoğrafseverlerle buluşan serginin açılışı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışta konuaşan Karahocagil, katılımcılara fotoğraflar ve bölgede yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Tarihi bir bölgede yürütülen GAP’ın entegre bir kalkınma projesi olduğunu vurgulayan Karahocagil, söz konusu sergiyle tarihi bölgedeki yaşamı aktarmaya çalıştıklarını anlattı. Bu arada açılıştan önce The Marmara Otel’de sergiyle aynı isimde, 45 dakikalık multimedya gösteriminin galası da yapıldı. Galaya İstanbul Valisi Vasip Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergi hakkında

GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) işbirliğiyle hayata geçen sergide, 13 yıllık bir zamana yayılan projede onbinlerce fotoğraf arasından seçilen 758 eser yer alıyor.

Sergi, AFSAD üyelerinden A. Kadir Ekinci, Asuman Ergüney, Aynur Ülker, Dilek Bal, Doğanay Sevindik, Erol Büyükyazıcı, Gülser Günaydın, İbrahim Göğer, Mehtap Yıldız, Mustafa Ertekin, Nureddin Özdener, Orhan Köse, Özcan Yurdalan, Selim Aytaç ve Serpil Yıldız’ın fotoğraflarından oluşuyor.

Fotoğraf sergisi, 3-16 Aralık’ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde, pazar günleri dışında, 10.00-19.00 saatlerinde sanatseverlerin izlenimine açık olacak.

Proje yöneticiliğini Serpil Yıldız’ın, sergi küratörlüğünü İbrahim Göğer’in yaptığı belgesel fotoğraf projesinin ilk sergisi, 25 Ocak – 9 Şubat 2014 tarihleri arasında Ankara CerModern Sergi Salonu’nda açılmıştı.

 

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi