29 Mart 2024 Cuma

Hastalara İsa Mesih’i Anlatan Hemşire Suçsuzluğunu Kanıtladı

Hastalara, Hristiyan inancını anlattığı için işten kovulan bir İngiliz hemşire, iki yıllık bir soruşturmanın ardından adını temize çıkardı.

15 yıllık deneyime sahip olan Sarah Kuteh, Darent Valley Hastanesi’nde çalıştı. İşinin bir parçası olarak, operasyon öncesi değerlendirme anketi sırasında hastalardan inançları hakkında bilgi istemek zorundaydı.  Bir Birleşik Krallık kurumu olan Christian Concern’e göre, bu, bazı hastalar ile kendi Hristiyan inancını hakkında konuşmalar yapmasına yol açtı.

Kuteh, “İsa Mesih’te gerçekten bulduğum sevinç ve huzura dayanarak onlara güven verdim” diye belirtti.

Ama birkaç hastanın şikayette bulunması nedeniyle, 2016 yılının Haziran ayında görevden alındı. Daha da kötüsü, Hemşirelik ve Ebelik Konseyi, Hemşire Kuteh’in  gelecekteki istihdamı üzerine kısıtlamalar koydu.  Başka bir iş buldu, ancak kısıtlamalar nedeniyle üst düzey bir hemşirenin kendisini denetlemesi gerekiyordu.

“Yaptığım tek şey hastalara bakım yapmak ve hemşire olmaktı. İsa Mesih’i birisine anlatmak nasıl zararlı olabilir?” diyen Hemşire Kuteh’e müjdeli haber geldi. Geçtiğimiz günlerde Hemşirelik ve Ebelik Konseyi, kısıtlamaları kaldırarak adını temize çıkardı. Konsey, “Deneyimli ve yetkin bir hemşireyi işine geri almak kamu yararınadır” şeklinde açıklamada bulundu.

Hemşire, Hristiyan Hukuk Merkezi tarafından temsil edildi.

Hristiyan Hukuk Merkezi’nin CEO’su olan Andrea Williams, yaptığı açıklamada, “Ancak ameliyat öncesi değerlendirme anketi hakkında sorulan soru için, bu konuşmalar gerçekleşmezdi. Uygun bir soruşturma olmadan, kovuldu ve tecrübeli bir hemşire olarak kariyeri tehdit altındaydı. Sarah’ı bilenler, bakım yapan, çalışkan bir hemşirenin ne olduğunu ve onun işine getirdiği profesyonelliği fark eder. Tamamen şefkat ile motive olarak yaptıklarından ötürü cezalandırılmış olması hayal kırıklığına uğratsa da, biz Sarah’ın kez daha kendi beceri ve uzmanlığını bir hemşire olarak görevine taşımakta serbest olmasına seviniyoruz” dedi.(CHL)

 

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi