25 Nisan 2024 Perşembe

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Değabah Bekçiyan Bir arada 

“Bayramlar ile Dostluk, Kardeşlik Bağlarımız Daha da Güçleniyor”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, geçtiğimiz Pazar günü, Vakıflı Köyündeki Ermeni Kilisesinde kutlanan “Meryem Ana Bayramı’na katılarak, Hristiyan hemşerilerinin bayramlarını kutladı.

Medeniyetler kenti Hatay’ın Ermeni ve Hristiyan vatandaşlarının inançlarında önemli bir yere sahip olan Meryem Ana’nın göğe yükselişi olarak kutlanan bu bayramın heyecanını yaşadığını dile getiren Başkan Savaş, “301 tarihinde Hristiyanlığı, ilk resmi devlet dini olarak kabul eden Ermeniler, Hristiyanlık öncesi çok Tanrılı pagan döneminden gelen ve halk tarafından çok benimsenen, asırlardan beri kutlanan bayram ve yortuları büyük bir başarıyla Hıristiyanlığa uyarlayarak tekrar yaşamlarında yer verdiler.

Bayramın da adını taşıdığı Meryem Ana, Ermeni ve Hristiyanların en çok önem verdiği, kutsal sayılan kadınlardan biridir. Onun göğe yükselişi olarak kutlanan “Meryem Ana Yortusu” kentimizde değişik etkinliklerle kutlanarak anılıyor. Her yıl Ağustos ayının ikinci Pazar günü kutlanan bu bayramda farklı dinden insanlar bir araya gelerek şenliklerde eğleniyor, halaylar çekiyor ve üzümlerini kilise bahçesine getiren Ermeni kardeşlerimizle birlikte tüm yılın bereketi için dualar ediyor. Bayramlar ile dostluk, kardeşlik bağlarımız daha da güçleniyor. Tanrının yarattığı tüm insanlar kardeştir düşüncesiyle birbirimizi kucaklıyor, bayram sevinçlerine ortak oluyoruz” dedi.

Hatay’ın tüm farklı renkleriyle birbirine güven harcıyla yapışmış bir bütün olduğunu ve bu bütüne kastedecek zihniyetlere karşı olduklarını ifade eden Başkan Savaş “Meryem Ana Yortusu” bayramının ilimizde yaşayan tüm Ermeni ve Hıristiyan kardeşlerimizle birlikte tüm inananlara kutlu olması temennisinde bulundu.

Başkan Savaş, CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ve Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ile birlikte katıldığı kutlamada, Değabah Sırpazan Karekin Bekçiyan ile Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Peder Avedis Tabaşyan’ı ve tüm cemaati kutladı. (SAT-7 TÜRK / İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi