24 Nisan 2024 Çarşamba

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden Hristiyanlara Jest

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın kültürel yapısının en kıymetli özelliği olan barış, sevgi ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek, hoşgörü ve tevazu ruhunu pekiştirmek gayesiyle hizmet üretmeye devam ediyor. Bu bağlamda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş öncülüğündeki belediye ekipleri, her yıl İsa Mesih’in dünyaya gelişinin kutlandığı ‘Noel Bayramı’ dolayısıyla Hristiyan vatandaşların yanında oldu. Hatay BŞB ekipleri, 23 Aralık Cuma günü Samandağ ilçesindeki Aziz İlyas Rum Ortodoks Kilisesi’nde Hristiyan vatandaşlara birer Noel Sepeti hediye etti.

24 Aralık Cumartesi günü ise, İskenderun ilçesindeki Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde Hristiyan vatandaşların Noel’ini kutlayarak gelen misafirlere Noel sepeti hediye etti.

Kilise Pederlerinden Barış Temennisi

Samandağ Aziz İlyas Rum Ortodoks Kilisesi pederleri Dimyan Yakupoğlu ve Abdullah Yumurta yeni yılın tüm dünyaya barış, huzur, kardeşlik ve sağlık getirmesi temennisinde bulunarak, kenti tüm farklılıkları ve renkleriyle sahiplenen Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a Hatay’ın birlik beraberlik kültürüne sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ettiler.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Noel Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen hediye takdimine il genelinde devam edileceği bilgisini de paylaştılar.

noel-hediye-dagitimi-6Yıldırım,” Noel Bayramı’nın Tüm Dünyaya Sevgi, Barış, Huzur, Hoşgörü Ve Sağlık Getirmesini Diliyorum”

Büyükşehir Belediyesinin hediyelerini kabul eden, bunun yanında birlik ve beraberlik mesajı veren İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Yıldırım; “Noel Bayramının tüm dünyaya sevgi, barış, huzur, hoşgörü ve sağlık getirmesini diliyorum. Her yıl olduğu gibi bu yılda da bizleri unutmayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür ederim. Türkiye’de yaşanan olumsuzlukların bir an önce bitmesini temenni ediyorum. Yaşanan terör olaylarında yaşamını yitiren şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Ayrıca Antakya ilçesindeki Aziz Pavlus Ortodoks Kilisesi’nde de vatandaşlarla bir araya gelen Büyükşehir ekipleri, birlik ve beraberliğin pekiştiği günde buradaki vatandaşlara da Noel sepeti hediye etti. Antakya Ortodoks Kilisesine Noel Bayramı kutlamaya gelen vatandaşlar, Hatay’ın birlik ve beraberliğine katkı sağlayarak bütünleştirici etkinliklerde yer alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a HBB ekipleri aracılığıyla teşekkür ettiler.

(İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun / SAT-7 Türk Haber)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi