29 Mart 2024 Cuma

Hemşire, Kimsesiz Adamın Kalp Nakli Olmasını Sağladı

Amerika’nın Georgia Eyaleti’ne bağlı Piedmont Newnan Hastanesi’ne  acilen kalp nakline ihtiyacı olarak gelen kimsesiz ve otizmli Jonathan Pinkard’ın yardımına hastane hemşiresi Lori Wood yetişti.

2018 yılının Aralık ayında kalbe ihtiyacı olduğunu öğrendikten dört ay sonra hastaneye gelen Pinkard’ın sıkıntısını gören o tarihlerde hastaneye yeni atanan Hemşire Lori Wood, tüm bakımını ve ihtiyaçlarını gidermeyi teklif etti.

Nakilden sonra kendisine bakabilecek kimsesi olmadığından kalp nakli için bekleme listesine alınmayan 27 yaşındaki Pinkard, “Ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yoktu” diye konuştu.

Pinkard, “Beni sadece iki gün tanıyan birinin bunu yapacağına inanamadım. Neredeyse rüya gibiydi” diyerek duygularını dile getirdi.

35 yıldır hemşire olan 57 yaşındaki Wood, daha önce hiç böyle bir şey yapmadığını söyledi. Ama Pinkard’ın hayatı hemşirenin yüreğine dokunmuştu. Wood, “Bir noktada, Tanrı insanları hayatınıza yerleştirir ve bu konuda bir şeyler yapma seçeneğiniz vardır. Bu durumda benim için başka seçenek yoktu. Hemşireyim, fazladan bir odam vardı. Benimle eve gelmek zorundaydı ” dedi.

Pinkard taburcu edildiğinde, Wood onu arabasına bindirdi ve Atlanta’nın bir saat güneyinde yer alan Hogansville’de 3 oğluyla beraber yaşadığı çiftlik evine getirdi.

Pinkard’ın cep telefonundan başka bir şeyi yoktu. Wood ona yeni bir yatak odası takımı aldı ve ona, ‘‘Bu odayı kendin düzenlemeni istiyorum. Kendini evinde gibi hissetmeni istiyorum ” dedi.

1 Ocak’ta yedi saatlik başarılı bir kalp nakli operasyonu geçiren ve yakında işe dönmesi beklenen Pinkard, “Ocak ayından beri bana anne oldu. Onunla eve geldiğim günden itibaren, ikinci annem gibi hissetti” diyerek duygularını paylaştı.

Wood, “Onun daha bağımsız bir birey haline gelmesi için sağlıklı yemekler pişirmeyi öğretiyorum. Jonathan evlenmek istiyor, araba almak istiyor. Burada istediği kadar kalabiliyor, ancak kendi hayatına sahip olmayı hak ediyor. Hazır olduğunda, bunu gerçekleştirmeye çalışacağız” diyerek her zaman Pinkard’ın yanında olacaklarını belirtti.

Yeni kalbi ve yeni ailesiyle mutlu olduğunu söyleyen Pinkard, “Oğullarından biri olduğumu hissediyorum. Söyleyebileceğim tek şey, Teşekkürler Lori anne. Seni seviyorum” dedi.(WastingtonPost,Today)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi