29 Mart 2024 Cuma

Her 6 Dakikada Bir Hristiyan Öldürülüyor

Hristiyanların ölümleriyle ilgili raporları inceleyen uzmanlar, 2016 yılında dünya genelinde her 6 dakikada bir Hristiyan’ın öldürüldüğünü açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlı Massachusetts eyaletinde bulunan Gordon Conwell Teoloji Semineri ile çalışan ABD Bağımsız araştırma merkezi Küresel Hristiyanlık Çalışmaları Merkezi (Center for Study of Global Christianity) modern dünya genelinde Hristiyanlıkla ilgili yapılan araştırmaların toplandığı 32’inci faaliyet raporunu yayınladı. Rapora göre 2016 yılında dünya çapında 90 bin Hristiyan öldürüldü.

İtalyan sosyolog Massimo Introvigne, her 6 dakikada bir Hristiyanın hayatını kaybettiğini ve  bu yıl ise Hristiyan ölümlerinin yüzde 70’e yükseldiğini söyledi. Bu oranın içerisinde 63 bin kişinin Afrika’da kabile çatışmaların öldürüldüğünü vurgulayan Introvigne, diğer 27 bin Hristiyanın terör gruplarının Hristiyan köylerine yaptıkları saldırılar, yıkımlar ve tacizler sonucunda hayatını kaybettiklerini belirtti.

Araştırma merkezinden yapılan açıklamalara göre, Afrika’daki Hristiyanlar dinlerinden vazgeçip ellerine silah almayı reddettikleri için öldürüldü.

Dünya çapında 105’e yakın ülkede yaklaşık 500-600 milyon Hristiyan, çeşitli kısıtlamalardan dolayı dini inançlarını özgürce yaşayamıyor ve inançlarını gizli tutmak zorunda kalıyor.

ABD Bağımsız Araştırma Merkezi’nin hazırladığı rapor Çin ve Hindistan’ı ele almadığını bu yüzden de istatistiklerin tahmini olduğunun altını çiziyor. Çin ve Hindistan, Hristiyanların inançlarını saklamak zorunda kaldıkları iki ülke olduğu için ülke içinde yaşayan Hristiyanlar hakkında herhangi bir bilgiye ulaşmak pek de mümkün olmuyor.(Olga Daşcinscaia)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi