29 Mart 2024 Cuma

Hindistan’da Kuraklık İçin Dua Çağrısı

Hristiyan yardım kuruluşları Hindistan’da sürekli artan kuraklıklardan etkilenen 300 milyondan fazla insan için dua çağrısında bulundu.

Hindistan’daki yaz mevsimi genellikle Mayıs ayında başlayıp Haziran ayında son buluyor. Güney Asya’da kuraklığın en çok yaşandığı yer olma özelliğini taşıyor. Hindistan hükümetinin vermiş olduğu bilgilere göre, yaklaşık 330 milyon kişi kuraklıktan etkileniyor. Bu durum özellikle Hindistan’ın Güney yarısında olan Andra Pradeş ve Telangana bölgelerinde hissediliyor. Fakat bu sene sıcaklar beklenenden çok daha erken geldiği belirtildi. Bazı bölgelerde ise sıcaklığın 45 dereceye kadar çıktı.

Amerika Hristiyan Kalkınma ve Yardım Organizasyonu “ Indian Partners”, Hindistan’da hizmet eden Hristiyanların kuraklık yüzünden hayati tehlike yaşayabileceklerini açıkladı.

Indian Partners temsilcisi Donna Glass, “Bazı bölgelerde su kaynakları tükenmek üzere, bunun dışında birçok kaynak da temiz su gelmediği için kapatıldı.” dedi. Risk altında olan bölgelerde su oranı az olsa da insanlar su kaynaklarına evcil hayvanlarını getirmekten kaçınmıyor, bunun sonucunda sular git gide içilemez bir hal alıyor ve insanların sağlık sorunları artmaya başlıyor.

Donna Glass, Dünya’daki bütün Hristiyanlara seslenerek İsa Mesih’i örnek almamızı ve  Hindistan’daki kuraklık yüzünden zor durumda olan insanlara yardım edilmesi için çağrıda bulundu.Günde 20 dolara 400-500 kişinin su ihtiyacının karşılanabileceğini belirtti. Donna aynı zamanda kuraklıkla savaşan insanlar için dua edilmesi gerektiğini söyledi.

Glass, “Dua edin! Dua edin ki, bu yardımlarınız sayesinde insanlar İsa Mesih’i görsün. Dua edin ki, sıcaklık oranları bir an önce düşsün.” dedi. (Olga Daşcinscaia)

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi