28 Mart 2024 Perşembe

Hindistan’daki Hristiyanlar, Tehditler Nedeniyle Kiliseyi Bırakmak Zorunda Kaldı

Radikallerin ölüm tehditleri üzerine, kiliseye gitmeyi bırakmak zorunda kalan Hindistan’daki Hristiyan aileler, Mesih’e gizlice ibadet etmeye yemin ettiler.

Hindistan’ın Madhya Pradesh eyaletindeki cemaate başkanlık eden Papaz Babu Singh, International Christian Concern (ICC) Kurumuna verdiği röportajında; tam 15 ailenin radikaller tarafından zulüm gördüğünden dolayı kiliseyi ziyaret etmeyi bıraktıklarını anlattı.

Papaz Babu Singh: “Kiliseyi ziyaret eden kişi sayısındaki düşüşün başlıca sebebi radikallerden gelen tehditlerdir. Radikaller, kilisemdeki üyeleri ibadethaneyi ziyaret etmeleri durumunda dövüp öldürmekle tehdit ediyorlar. Bu yılın Mayıs ayına kadar, kilise düzenli olarak ziyaret eden yaklaşık 200 kişi vardı. Şuan için ise kiliseyi ziyaret eden kişi sayısı 50-60’ı aşmıyor. Buradaki Hristiyanlar muazzam bir şekilde Hindu radikallerinin baskısı altındalar.” Açıklamasına bulundu.

Jabua yakınlarındaki Kardubadi köyünden 37 yaşında bir Hıristiyan olan Shankar Damor da ICC’ye verdiği röportajında, Ailesinin şiddete maruz kaldığından dolayı kiliseye gitmeyi bıraktıklarını anlattı.

Shankar Damor: “Geçen yıl Mayıs ayında Kardubadi kasabasında yapılan bir baskında bizlere herhangi bir kiliseyi ziyaret etmememiz ve hatta evimizde dua etmememiz gerektiği söylendi. Söz konusu durumu yerel polis merkezine gidip şikayet ettiğimizde ise bölgedeki herkes bizimle iletişim kurmayı bıraktı. Düğünlerimize yerli halktan hiç kimse gelmiyordu bizi görmezden geliyorlardı. Aynı ay içerisinde ailem ile birlikte evde dua ederken yerlilerden biri bunu görüp polisi aradı, haliyle sahte bir suçlama ile tutuklandım. O gün Polisler beni acımasızca dövüp aşağılamışlardı.” Açıklamasında bulundu.

Shankar, böyle bir zulme rağmen, ailesi ile gizli gizli ibadet etmeye devam edeceğini ve “Ailem çok büyük bir risk altında, bu yüzden kiliseye gitmeyi bıraktık ama İsa’yı terk etmeyeceğiz ve evde gizli gizli ibadet etmeye devam edeceğiz” diye belirtti.

Hindistan, Open Doors’un 2018 yılında yayınladığı Hristiyanlara en çok zulmedilen ülkeler sıralamasında; 11. Sırada yer alıyor.

Ülkede din özgürlüğünün anayasal bir hak olduğu varsayılsa da, Hintli yetkililer, kişinin insanları başka bir dine dönüştürmek için güç veya misyonerliği kullanmasını yasaklayan dönüşüm karşıtı yasalar çıkarmıştır. Bu yasalar genellikle Hindu radikalleri tarafından suistimal ediliyor. Hristiyanların ise dinlerini yayması durumunda hukuki işlemler başlatılıyor.

Şubat ayında, görme engelli bir çift ve beş kadın dahil olmak üzere toplam 13 Hristiyan, yerlilere Hristiyanlığı tanıtamaya çalıştıkları için altı ay hapis cezasına çarptırıldı.(cnl.news, invictory.org/OD)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi