23 Nisan 2024 Salı

Hindistan’daki Hristiyanlara Karşı Zulüm Vakaları Artarak Devam Ediyor

Hindistan’ın Jarkand kentinde yaşayan 7 Hristiyan aile, Hindu topluluklarının tehditleri ve zulümlerinden kaçabilmenin çaresini evlerini terk etmekte buldu. 

Ülkelerdeki dini özgürlüğü savunan Hristiyan Dayanışma Organizasyonu’nun (Christian Solidarity Worldwide) paylaşmış olduğu verilere göre, Hindu Jagran Manch grubunun aktivistleri 200 yerliyi Hristiyanlara karşı doldurup büyük bir zulüm dalgasını başlattı. Tüm bu olanlara daha fazla dayanamayan 7 aile, Masia Mahuvatoli köyündeki evlerini terk etmek zorunda kaldı. (Hindu Jagran Manch, sağcı ve milliyetçi bir örgüt olan Vishva Hindu Parishad’a -VHP- bağlı bir Hindu aktivist grubudur.)

Aileler komşu köyler arasında sığınacak yer arayışındalar. Kaçmak zorunda kalanların içerisinde olan hamile Anime Munda, komşu köylerden birine sığınabilmek için 6 km yol yürümek zorunda kaldı. 

Eylemciler evlerini terk eden 3 aileye uzun süre boyunca Hindu dinine geçmeleri için baskı yapıyorlardı. Hindu Jagran Manch aktivistleri dininden vazgeçmeleri için baskı yapacakları ailelerin listesini önceden hazırlamışlardı, Aktivistlerin taleplerini reddeden Hristiyanlar ise tehdit ediliyordu.

Hindu Jagran Manch grubunun etkisi altındaki yerliler Hristiyanlara baskı yapıyor, köy yollarını kullanmalarını yasaklıyor, suya erişimlerini engelliyor, 12 çocuğun okula giderken yolunu kesiyor ve devletten gelen maddi gelirleri durdurmakla tehdit ediyor.

Hindu Jagran Manch gurubunun 22 üyesi geçtiğimiz haftalarda kiliseyi basarak içeride bulunan Hristiyan adamı ve annesini sokağa çıkardılar. Daha sonra inançlarından vazgeçmeleri için onlara baskı yaptılar. Hristiyan adam ve yaşlı annesi dininden vazgeçmeyi reddedince, aktivistler kilisede bulunan tüm kutsal kitapları yakmaya başladı. Fakat bu onları durdurmaya yetmedi ve aynı günün akşamında Hristiyan Mangra Munda’nın evine saldırdılar. Aktivistler Mangra’yı öldürmeyi hedefliyordu fakat o karanlıktan istifade ederek kaçmayı başarmıştı. 

Dünya Dayanışma Örgütü’nün verilene göre, Hindistan’daki 47 Hristiyan’dan 37’si evlerini terk etmek zorunda kaldı ve şimdi köyde kalan yaşlı ebeveynleri için endişe içindeler. 

Mervyn Thomas: “Din özgürlüğü, Hindistan’ın her vatandaşına sağlanması gereken temel bir haktır. Yerel makamlardan suçluların bir an önce cezalandırılmasını talep ediyor ve Hristiyan ailelerinin güvenliğinin sağlanabilmesi için gereken önlemlerin alınmasını talep ediyoruz” dedi.

Hindistan, Hristiyanların zulmedildiği ülkeler listesinde, 10. sırada yer alıyor.

Hindistan’da yaşayan Hristiyanlar her yıl çeşitli zulüm vakalarıyla gündeme geliyor. 

Hristiyan insan hakları örgütü Open Doors’a göre, 2014’te iktidarın değişmesi ile Hristiyanlara karşı saldırılar daha da yaygınlaştı; Hindu radikalleri, Hristiyanlara karşı saldırsalar bile ceza almayacaklarına inanıyorlar. 

Geçen hafta, ABD Dışişleri Bakanlığı, uluslararası din özgürlüğü ile ilgili yıllık bir rapor yayınladı. Bütün ülkelerdeki dini özgürlük durumunu analiz eden rapor, Hinduların, Hristiyanlar ve Müslümanlar da dahil olmak üzere dini azınlık topluluklarına aşırı saldırgan davrandıklarını gösteriyor. 

Ayrıca Dışişleri Bakanlığının hazırladığı raporda, Hindistan hükümetinin zulmedenleri cezadan koruduğu vurgulanıyor. 

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi