17 Nisan 2024 Çarşamba

Hindistanlı Pastör Silahla Vurularak Öldürüldü

Morning Stars Haber Kaynağına göre, Hindu aşırılık yanlısı grupların Pencap eyaletinde bulunan ve 25 yıldır faaliyette bulunan kilisenin yıldönümü kutlamasında suç içerikli eylemlerinden iki ay sonra Tanrı Tapınağı Kilisesi Pastörü Sultan Masihi(50), 15 Temmuz Cumartesi akşamı Ludhiana Bölgesi’ndeki Peer Banda Mohalla’da vururarak öldürüldüler.

Pastör Masih, kilise binasının dışında telefonla konuşurken, saldırganlar bir motosiklet üzerinde onu vurduklarında oğlu Anoop Masih silah sesini duydu. Pastör Masihin kardeşi Raj Kamal Masih, Morning Star News’a verdiği demeçte; “Anoop, babasını silahla vurulmuş bir şekilde yolda yatarken görünce çığlık attı ve kilise binasındaki herkesi uyardı.”

Pastör Balwinder Kumar Morning Star News’e verdiği demeçte: “Pastör Masih’in telefon gelmeden önce 08: 45’te, kilise binasının içinde olduğunu, daha sonra cep telefonuyla konuşarak kilise binasının dışına çıktığını ve bu sırada iki genç tarafından bir motosiklet üzerinden açılan ateş sonucu boydundan vurulduğunu” belirtti.

Aile ve kilise üyeleri, saldırganların bu eylemini daha önce planlamış olduğunu ve Pastör Masihi dışarı çıkması için telefonla aradıklarına inanıyorlar.

Pastör Masih’in yakın arkadaşı olan Pastör Vishnu Dev, öldürülen arkadaşının son zamanlarda başında büyük bir bela olmadığını, ancak özellikle Mayıs ayında Müjde için “cesur adımlar attığını” belirtti.

Pastör Kumar Morning Star News’a verdiği demeçte, “RSS aşırılık yanlısı grup kiliseye binasına geldi ve Pastörlere zorla Hristiyanlaştırma suçlamaları yapmaya başladı” dedi. “Olayın ardından da iki kez kavgaya geldiler.” Aşırılık yanlısı kişilerin Pastörleri, Hristiyanlığa geçmek için insanlara para ödemekle suçladı”. “Hristiyan olmaları için kaç para ödüyorsunuz?” diyerek yapılan suçlamalara Pastör Masih’in açıklama yapmak istemesine rağmen dinlemedikleri ve söylediklerinin doğru olmadığını söylediklerini belirtti.” RSS üyeleri rahatsızlık yarattı, ancak kavga olmadı ve kaçtılar dedi.

Pastör Dev, öldürülen Pastör’ün ona artan muhalefetle karşı karşıya olduğunu söylediğini belirtti.”O herkesle barış içinde yaşıyordu ve ailesi ile onlarca yıldır Mesih’e hizmet ettiler” dedi. “Vurulmadan dört gün önce onunla tanıştığımda bana,” Lütfen bizim için dua edin, çünkü Mesih için hizmet etmeye devam edersek, birçok düşman bize karşı ayaklanacak “dedi. Pastör Masih vurulduktan sonra götürüldüğü Dayanand Tıp Koleji’nde doktorlar, üç tane kurşun çıkardıklarını bildirdiler.

Pastör Masih’in kardeşi Raj Kamal Masih, ailenin şoka girdiğini söyledi. “Kardeşim barış seven bir insandı, hiç kimseye karşı düşmanımız yoktu ve yirmi yıldan beri kardeşim Mesih’e hizmet ediyor” dedi.

Salem Tabria Polis Müfettişi Amandeep Singh Brar, Morning Star News’e bir soruşturma devam ettiğini ve cesedin otopsi için gönderildiğini söyledi. “Saldırganlarla ilgili hiçbir ipucumuz yok ve saldırı sebebi hakkında da kesin bir bilgi sahibi değiliz” dedi.

Polis müdürü R.N. Dhoke, Morning Star News’a özel bir soruşturma ekibi kurulduğunu söyledi. “Pastörün ailesi ve arkadaşlarından edinebileceğimiz kanıtlar üzerinde çalışıyoruz ve sanıkları en kısa yakalayacağımızdan umutluyuz” dedi.

Başbakan Narendra Modi Mayıs 2014’te iktidara geldiğinden beri, Hindu milliyetçisi Bharatiya Janata Partisi (BJP) liderliğindeki Ulusal Olmayan Demokratik İttifak hükümetinin Hindular dışındaki saldırgan zihniyeti, Hindu aşırılık yanlılarını ülkenin çeşitli yerlerinde Hristiyanlara saldırmak için cesaretlendirdi.

Hindistan, Hristiyanların en fazla zulmü yaşadığı ülkeler Open Doors 2017 Dünya İzleme Listesinde 15. sırada yer aldı.

Pencap Başbakanı Amarinder Singh 16 Temmuz Pazar günü yaptığı açıklamada, cinayetten “şok ve acı” olarak bahsetti ve Masih’in ailesine hükümet yardımı güvencesi verdilğini söyledi. Yetkili, Masih’in dul eşine 500 bin rupi (7 bin 760 ABD Doları) oğlu içinde polis departmanında iş sözü verdiğini açıkladı. (KA)

Malatya ve Elazığ’da Diriliş Yortusu Kutlamaları

İsa Mesih'in Diriliş (Surp Zadik) Yortusu münasebetiyle Anadolu Ermeni toplumu gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan Malatya ve Elazığ...

BM: 25 Milyon Kişi İnsani Yardıma Muhtaç

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'da 25 milyon kişinin insani yardıma muhtaç olduğunu, 8,6 milyon kişinin ise yerinden edildiğini...

Kilisede Bıçaklı Saldırı: “Dini Aşırıcılık” Kaynaklı Bir Terör Eylemi

Avustralya'nın başkenti Sidney'in batısında bir kilisede, episkopos dahil en az 4 kişinin bıçaklandığı bildirildi. Ayin sırasında konuşma...

Gazze’de Sağlık Krizi: Yetersiz Beslenen Hastalar İyileşemiyor

Bombardımanın 6 aydır sürdüğü Gazze'de sağlık hizmetlerine erişim neredeyse imkansız hale geldi. Yetersiz beslendikleri için yaraları iyileşmeyen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi