26 Nisan 2024 Cuma

Hindu Radikaller Hindistan Madhya Pradesh’de Katolik Okuluna Karşı Çıkıyor

Hindistan’ın Namli kentindeki Chambéry’in Aziz Joseph’in Rahibeleri tarafından yönetilen Aziz Joseph Manastır Okulunda iki öğrenci itaatsizlik nedeniyle azarlandıktan sonra, Hindu milliyetçiler rahibeleri darp etti.

Bir grup radikal Hindu iki itaatsiz öğrenciyi cezalandırmak için Madhya Pradesh’de bir Katolik okuluna karşı protesto gösterileri gerçekleştirdiler. Yaşanan olayda Bajrang Dal, Hindu fundamentalist Vishva Hindu Parishad’ın gençlik grubu, herhangi bir kanıt olmadan, vatansever sloganlarını dile getirmek için 20 öğrenciyi askıya almakla suçlanıyordu.

Chambery’nin Aziz Joseph’in Rahibelerince yönetilen okulun iki öğrencisi, diğer öğrencileri rahatsız etmekten yakalandı. Rahibelerle ile iletişime geçildi ve her iki çocuğun ailesi çocuklarının uygun olmayan davranışlarından dolayı özür diledi. Hindu radikaller rahibelerin “ulusal karşıtı” davranışlarından şikayetçi olanlar okulun önüne toplandılar. Okul suçlamaları reddetti ve koruma için polis talep edildi.

Hristiyan kurumları hedef alan Madhya Pradesh’de aşırı Hindular, “zorla dönüştürme” ya da ulusun Hinduizme aykırı hareket etmekle suçluyorlardı. Geçtiğimiz Eylül ayında yetkililer Sagar’da bir Katolik kolejini kapattı. Okul yoksul kabile halkına 20 yıldır konukseverlik etmişti.

Bu ayın başlarında, Hindu aşırılık yanlıları Vidiha’daki bir Katolik kolej kompleksini çevreledi;

Hindu ritüellerinin bu binadaki tesislerinde uygulanmasını talep ettiler. Bir protesto daha ayarlandı. Yerel bir papaz olan Fr Maria Stephen, ” büyük bir polis kuvveti konuşlandırılması bekleniyor” dedi.(asianews.it)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi