19 Nisan 2024 Cuma

Hrant Dink Davasında Önemli Gelişme

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen duruşmaya  tutuklu sanıklar Yasin Hayal ve Ogün Samast ile tutuksuz sanıklar Osman Hayal, Ersin Yolcu ve Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle Zeynel Abidin Yavuz katıldı. Dink ailesini ise avukatları temsil etti.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirten Ogün Samast, “Bu olayla ilgili kim varsa anlatmış durumdayım. Olay tarihinde yaşımın küçük olması, cahilliğimin kullanılması gibi gerekçelerle ve tüm sanıklar hakkında bildiklerimi anlatmış olmam nedeniyle etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istiyorum. 13 yıldır kendimi geliştirmem ve suç işlememe kararlılığımın değerlendirilmesini, örgüt üyeliğinden beraatimi talep ediyorum” dedi.

Olaylarla ilişkisinin bulunmadığını öne süren Sanık Erhan Tuncel tahliyesini talep etti. Mütalaaya karşı savunma yapan diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini talep etti.

Müzakerenin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Erhan Tuncel’i Trabzon’daki Mc Donald’s saldırısını ” tasarlayarak ve bomba kullanarak kasten öldürmeye teşebbüs ” suçundan 78 yıl, ” mala zarar vermek ” suçundan 1 yıl, ” silahlı suç örgütüne üye olmak ” suçundan 2 yıl 6 ay, Dink cinayetine ilişkin ” kasten öldürmeye yardım ” suçundan 18 yıl olmak üzere toplamda 99 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Yasin Hayal ” silahlı suç örgütü kurma ve yönetme ” suçundan 7 yıl 6 ay, Ogün Samast “silahlı suç örgütüne üye olmak” suçundan 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdı.

Sanık Zeynel Abidin Yavuz “kasten öldürmeye yardım” suçundan 12 yıl 6 ay, “silahlı suç örgütüne üye olmak” suçundan 1 yıl 6 ay 22 gün olmak üzere toplamda 14 yıl 22 gün hapis cezasına mahkum edildi.

Sanıklar Tuncay Uzundal’ın Dink cinayetine ilişkin “kasten öldürmeye yardım” suçundan 15 yıl, “silahlı suç örgütüne üye olmak” suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün olmak üzere 16 yıl 10 ay 15 gün, Ahmet İskender ile Ersin Yolcu “silahlı suç örgütüne üye olmak” suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıklardan Salih Hacısalihoğlu ve Osman Hayal’in ise beraatine hükmedildi. Firari sanık Tuncay Uzundal hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. (Hürriyet)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi