29 Mart 2024 Cuma

Hristiyan İngiltere Vatandaşından Orta Doğulu Mülteciler için Ultra-Maraton

İngiltere’nin Hristiyan Yardım Vakfı Embrace the Middle East üyelerinden Mark Calder, Orta Doğu mültecilerine yardım toplayabilmek için 2700 kilometre uzunluğunda bir Ultra Maraton koşmaya başladı.

Embrace the Middle East Hristiyan yardım kuruluşunun çalışanlarından biri olan 36 yaşındaki Mark Calder, Ultra Maraton’a 13 Ocak tarihinde başladı. Maratonun güzergahı antik Kelt azizlerinin yaşadıkları yerler üzerinden geçiyor. Mark, koşmaya başladığı Ultra Maratonu önümüzdeki sekiz ay içerisinde tamamlamayı hedefliyor.

Mark’ın Maraton kapsamında toplamayı başaracağı bağışların tamamı, Orta Doğu mültecilerine destek ve yıkılan Hristiyan kiliseleri restore etmek üzerine projeleri hayata geçiren Embrace the Middle East Vakfı’na yönlendirilecek.

Mark Calder: “Aslında asıl amaç mülteciler için geliştirdiğimiz yeni projemizi hayata geçirebilmek. Projemiz; IŞİD tarafından işgal edilen şehirlerden biri olan Musul’a geri dönen mültecilerin hayatta kalabilmesi ve temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için planlandı” açıklamasında bulundu.

Mark’ın anlattıklarına göre; Embrace the Middle East mülteciler için çeşitli eğitim programları sunuyor. Mülteciler, program kapsamında bilgisayardan başlayıp arıcılığa kadar çeşitli alanlarda eğitim alabiliyorlar.

Maratonun güzergahı İskoçya ve Kuzey İngiltere’den geçerek toplam 14 bölümden oluşacak. Her bir bölümün uzunluğu 47 – 350 mil (75 – 563 km) arasında değişecek. Ultra Maratonun genel mesafesi Orta Doğu’nun başlıca şehirleri olan Bağdat, Şam, Beyrut, Kudüs, Tel Aviv ve Kahire arasındaki toplam mesafe ile eşit olacak.

Calder’in maratonu koşacağı yol, özellikle tarihi ve kutsal sayılan yerleri kapsayacak. İlk etap 1072’de Dunfermline’nın (Fife, İskoçya) merkezinde inşa edilen Benediktin Katolik Manastırı’nın önünden başlamıştı. Daha sonra, Hristiyan misyoner, vaiz, Glasgow’un ilk Episkoposu ve İskoçya’nın koruyucu Azizi Mungo’nun doğduğu (518-614), Culross kenti üzerinden geçecek. Ultra Maratonun son durağı ise Aziz Mungo’nun mezarının bulunduğu Glasgow Katedrali olacak.

Mark Calder, mola vereceği yerlerde yerel Hristiyanlar ile görüşmeler düzenlemeyi planlıyor. Maraton koşucusu en uzun rotaları koştuktan sonra dinlenmek için karavana geçecek. Dolayısıyla maraton boyunca en yakın arkadaşı karavanın direksiyonunda kendisine eşlik edecek.

Stirling ve Durham üniversitelerinin eski eğitmenlerinden olan Mark Calder, Orta Doğu çalışmalarına uzun zamandır ilgi duyuyor. Doktora derecesini aldıktan sonra bir buçuk yıl Filistin’de yaşadı. 2008’den beri çeşitli maratonlara katıldı. Geçtiğimiz yıl ise ilk Ultra Maratonunu Yorkshire’da 100 mil (161 km) koşarak gerçekleştirdi.

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi