23 Nisan 2024 Salı

Hristiyan Kız Çocuğu Hariç Nijerya’da Kaçırılan Tüm Çocuklar Bırakıldı!

International Christian Concern (ICC) , Boko Haram’ın 19 Şubat’ta Nijerya’da kaçırdığı Dapchi kız öğrencilerinden biri hariç hepsini serbest bıraktığını söyledi. Serbest bırakılmayan kız, gruptaki tek Hristiyan. Adı Leah Sharibu ve sadece 15 yaşında.

Kızlar, Dapchi kentindeki bir törenle Boko Haram tarafından serbest bırakıldı. Terör örgütü Nijerya hükümeti ile anlaşmaya varması üzerine 21 Mart’ın ilk saatlerinde, dokuz kamyonla şehre gitti ve kız kaçırma sırasında ölen beş kişi ve Sharibu hariç tüm kızları iade etti.

Serbest bırakılan kızlardan biri THE PUNCH’a verdiği röportajda , “Bir kız, Leah, hala onlarla [Boko Haram],  birlikte çünkü o bir Hristiyan. ” dedi.

Leah’ın kederli babası Nata Sharibu, bir Nijeryalı radyo istasyonu olan RayPower 100.5’e : “Ona serbest bırakılması dininden dönme seçeneğini sundular, ama o asla Müslüman olmayacağını söyledi.” dedi.

Chibok’da 276 kız öğrencinin kaçırılmasının ardından yaklaşık dört yıl geçti. Bugün, bu olayda kaçırılan 100’den fazla kız öğrenci hala kayıp. Chibok kızlarının büyük çoğunluğu Hristiyandı. Bu olayın ardından Dapchi, Borno ve Yobe eyaletlerindeki tüm yatılı okullar öğrencileri korumak için kapatıldı. Bu, ismi “Batı eğitimine yasak” anlamına gelen Boko Haram’ın ana hedeflerinden biridir.

ICC’nin Afrika Bölge Direktörü Nathan Johnson, “Bu kızların ailelerine yeniden katılmalarından dolayı gerçekten çok sevinçliyiz. Ancak Leah’ın da geri döndüğünü görmek istiyoruz. Bu hareket, terör örgütünün Hristiyanları gerçekten sindirmeye çalıştığını gösterdi. Nijerya hükümetinin, Leah ve Chibok’tan bu yana kayıp olan kızların serbest bırakılmasını sağlamak için çabucak harekete geçmesini istiyoruz. ” diye belirtti.

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi