19 Nisan 2024 Cuma

Hristiyan Mülteciler Yunan Kamplarından Kaçıyor

“The Daily Caller News Foundation” raporuna göre, Hristiyan mültecilerin zulümden kaçmalarına rağmen Yunan ana karasındaki sığınma talepleri reddedildi.

BCPA’ya göre, Suriye, Afganistan ve diğer radikal ülkelerden gelen Hristiyanlara uygulanan radikal kesimlerin zulmünün, Midilli Adası’nda bulunan Moria mülteci kampında daha da yaygınlaştı. Kamptaki Hristiyanlar ölüm ile tehdit edilerek, inançlarını açıkça dile getirmeleri yasaklanmış ve bazı durumlarda ise şiddet görerek geçici olarak sığındıkları evleri radikaller tarafından yok edilmekte.

BPCA başkanı Wilson Chowdhry, Birçok Hristiyan ana karada sığınma talebinde bulunmak için hayatlarını kaybetti ancak, Yunanistan’ın mevcut politikasının onları kaçtıkları bu kampa geri döndürdüğünü belirtti.

Choudry, Yunanistan Büyükelçisi Dimitris Caramitsos’a gönderdiği bir e-posta’da,” İngiliz Pakistan Hristiyan Birliği’nden” radikal çoğunluğun içindeki Hristiyanlara zulüm raporlarını dikkatinize sunarım…” “Hristiyanların radikal komşuları tarafından kilise hizmetleri, ibadet etme ve dua etmeleri engelleniyor. Dahası, çadırların yakılması, şiddet, zorbalık, taciz ve şiddetli tehditlerle ilgili raporlar, kampta ki Hristiyanlar için yaşam kalitesini çok kasvetli bir hale getiriyor “dedi.

Choudhry, e-postayı, Yunanistan’ın mültecilere sığınma konusundaki politikalarını değiştirmede Caramitsos’tan yardım istemek için gönderdi.

Choudry, “Hristiyan mültecilerin içindeki bulundukları durumu tam anlamıyla zulüm olarak değerlendirmeyen Yunan makamları tarafından iltica edilme talepleri reddedildi” dedi. “Hristiyan Moria kampı kaçaklarının sığınmalarını değerlendiren mevcut Yunan politikasında bir değişiklik yapılması için yardım arıyoruz” dedi.

Mevcut Yunan politikasına göre Midilli’den kaçan, ancak ana karadaki sığınma hakkı reddedilmesi: bir çok Hristiyan yasa dışı göçmen sayısının artması, devlet yardımı almaları ve mülteci kamplarında yasal olarak sığınma başvurusunda bulunmamalarına dayandırılıyor.

BPCA’ya göre, 2016’da Midilli adasına iki çocuğu ile gelen Pakistanlı Harun Maqbool gibi Hristiyanların yasa dışı olarak Yunanistan ana karasına girerek zulüm tehlikesinden kaçtıkları belirtildi.

Maqbool, Midilli adasındaki kamptan sığınma başvurusunda bulunmaya çalıştı, ancak Müslümanlar tarafından diğer Hristiyan erkeklerle birlikte öldürülecekleri ile tehdit edildiler. Maqbool, tehditler karşısında kendi ve çocuklarının hayatını tehlikeye atmamak için Yunanistan ana karasına tekneyle kaçmayı tercih etti ve dokuz ay boyunca yasa dışı olarak yaşadı.

BCPA, Christian Post’a Midilli adasındaki Hristiyan mültecilerin durumunun Maqbool’un durumundan farksız olmadığını belirtti. Choudry, “Bu kamplar korkutucu” dedi. (K)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi