25 Nisan 2024 Perşembe

Hristiyan öğrenciler katledildi

Hristiyan öğrencilerin İslamcılar tarafından özelikle hedef alındığı Kuzeydoğu Nijerya’da Adamawa bölgesinin Mubi şehrinde bulunan Federal Polytechnic Üniversitesi’ndeki katliamda yaklaşık 30 öğrenci öldürüldü.
Open Doors yetkililerinden Emily Fuentes saldırıyı “Bazı öğrenciler önce dışarı çağrıldılar ve sonra da saldırıya uğradılar. Bölgedeki Open Doors’un kaynaklarının bize verdiği bilgiye göre, saldırganların Boko Haram üyeleri olduğu ve Hristiyan öğrencileri Müslüman öğrencilerden ayırdıkları iddia edildi.”
Bu olay Boko Haram için ilk. Fuentes, “Şimdiye kadar Hristiyanlara kiliselerde, evlerinde ve muhtemelen iş yerlerinde saldırılıyordu. Bu yüzden, kendilerinin de gittiği bir üniversitede Hristiyanlara saldırmaları farklıydı” şeklinde konuştu.

İLK KEZ OKULLAR HEDEF ALINDI
Fuentes, “Polis holleri kontrol edip, saldırı anında okulda olan ve Boko Haram üyesi olduğuna inanılan 156 kişiyi tutukladı” dedi. Fuentes, 2012 yılında 700’den fazla Hristiyan’ın saldırıldığı ve imanlıların ön safhada olduklarını söyledi. “Bu seferki saldırı daha öncekilerden farklıydı. Teröristlerin üniversitelerdeki gençlere karşı yapmış olduğu saldırılardan da farklı.”
Hristiyanlara harekete geçiyor. “Bu pastör, diğer pastörler ve kilise liderleri, kiliseleri ve Hristiyanlara bu gibi saldırıların olmasını engellemek için daha hikmetli olmaları konusunda teşvik etmek için büyük bir hareket başlattılar. Open Doors, insanların bu durumdan haberdar olmaları ve oradaki Hristiyanlar için yürekten dua etmeleri için teşvik ediyor.
ABD Dışişleri Bakanlığının birkaç hafta önce yayınlanan ve 2011’de yaptığı Uluslar arası İnanç Özgürlüğü raporu, Hristiyanlara karşı yapılan saldırıların arttığını doğrulamakta. Fakat devlet gittikçe artan düşmanlığı etkili bir şekilde bastırmadı, araştırmadı ve sorumlu olanların aleyhinde dava açmadı.”
Open Doors’un Gözetilmesi Gereken Ülkeler listesinde, Hristiyanlara en çok zulmeden 50 ülke arasında Nijerya 13. sırada yer alıyor. (ANM / MNN)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi