19 Nisan 2024 Cuma

Hristiyan yardım kuruluşundan mültecilere destek

migrantsSuriyeli Mülteciler 6 Eylül 2015’te Makedonya’da, Gevgeli yakınlarındaki Makedonya-Yunanistan sınırından geçtiler. Pazar günü Makedonya sınırını trenle geçen binlerce mülteci geçici olarak kampta kaldıktan sonra kuzeye gittiler. Makedonya, Sırbistan’ı geçen mültecilere, Macaristan’a gitmelerini sağlamak için günde iki defa tren seferi düzenledi. Makedonyalı yetkililer, Haziran ayından beri 60.000’den fazla mültecinin ülkeye giriş yaptığını ve bunların çoğunluğunun Suriyeli olduğunu belirtti.
Birçok ülkeden mültecilerin karşılanmasıyla ilgili farklı tepkiler ortaya çıktı. Örneğin; Macaristan Sırbistan’la arasına 200 kilometrelik sınır teli çekerek mültecilerin ülkeye girmelerini kontrollü olarak sağladı. Almanya da 800 bin mültecinin ülkeye giriş yapmasına müsaade etti.
Hristiyan Yardım Misyonu kurumunun Orta Doğu yöneticisi olan Steve Van Valkenburg, bu hizmetin kar amacı gütmeyen bir hizmet olduğunu ve 500’den fazla kiliseye hizmet ettiğini ve Suriye krizinin İsa Mesih’in sevgisini dünyaya göstermek için bir fırsat olduğunu belirtti.

“BİZ İSA MESİH’E HİZMET EDİYORUZ”

Hristiyan Yardım Misyonu; 1953’den beri dünyadaki tüm kiliselerle birlikte çalışan ve uzun yıllardan beri etkin bir biçimde dua konusunda, avukatlık, finansal olarak destek alan bir kuruluştur. Bu kuruluşun amacı; yerli misyon kuruluşlarını aramak ve onlara kilise kurmak da dahil onlara yardım etmektir.
Valkenburg ” Biz dünyasal bir krallık inşa etmeye çalışmıyoruz. Biz İsa Mesih’e hizmet ediyoruz.” dedi. “Bizler sadece fiziksel ihtiyaçlara değil, özellikle duygusal ve ruhsal travmalar yaşamış olan mültecilerin ihtiyaçlarına yardım ediyoruz, onların hikayelerini dinliyoruz, onlarla ağlıyoruz, onlar için dua ediyoruz, kurduğumuz kamplardan güvenli bir şekilde diğer mülteci kamplara güvenli bir biçimde gitmelerini sağlıyoruz.” dedi.
Suriye’de bulunan bütün Hristiyan Hizmetlerinin de tam olarak yapmaya çalıştığı da bu diye belirtti. (Christian Post /BA)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi