24 Nisan 2024 Çarşamba

Hristiyan Zulmünün “Direniş” Belgeseli

Dünyadaki Hristiyan zulümlerini anlatan “Sezar’ın Kılıcı’nın Altında” (Under Caesar’s Sword) adlı kısa belgesel projesi, Notre Dame Üniversitesi ve Georgetown Ünviersitesi’nin araştırmalarını beraber çalışmasıyla 2016 yılının Kasım ayında yayınlandı.

Templeton İnanç Vakfı tarafından desteklenen “Sezar’ın Kılıcı’nın Altında” kısa filmi, Hristiyan toplulukların inanç özgürlüklerine karşı bir şiddet olduğunda nasıl davrandıklarını araştıran 3 yılda tamamlanan bir küresel araştırmalar projesi. 26 dakikalık bu kısa film Türkiye, Hindistan ve inancı konusunda baskılara maruz kalan birçok ülkede gösterildi. Film Hristiyan ailelerin, mültecilerin, yerel liderlerin ve akademisyenlerin röportajlarını içeriyor.

Notre Dame Üniversitesi Siyasal Bilim Profesörü ve belgeselin yönetmeni Daniel Philpott, “Zulüm gören Hristiyanlar hakkında en dikkat çeken şey, onların direnişidir. Onlar sadece kurbanlar değil. Bunu anlayabilmek, dayanışma içinde olmanın anahtarıdır” diyerek filmin ana teması hakkında bilgi veriyor. Notre Dame habere göre, “Sezar’ın Kılıcı’nın Altında” filmi Hristiyanların hayatta kalma yeteneklerini, birlik beraberliklerini ve zulme karşı direnişlerine odaklandığını belirtiyor. Orta Doğu’da Hristiyan kültürünün silinmeye çalışılmasından, Hindistan’daki Hristiyanların arasındaki insan hakları aktivizmi gibi unsurları konu olarak alıyor.

Georgetown Üniversitesi İnanç Özgürlüğü Projesi Ortak Müdürü Timothy Shah, birçok Hristiyan’ın zulümlere karşı geldiğini ve tepki gösterdiğini söylüyor ve “Hristiyanlar merhametle, üstelik başkalarını da dahil ederek ve adalet için çalışarak kendi acıları için tepki gösterdiler” diyor ve sözlerine “Bu önemli çünkü onların çağrısı bu. Birçok Hristiyan herkesin daha güvende olduğu bir dünyanın daha da güvende olacağının farkına vardı” diye ekliyor.

Open Doors’un 60 ülkede yaptığı araştırmaya göre 2015 yılında 7 bin 100’den fazla Hristiyan’ın öldürüldüğünü ve yaklaşık 100 milyondan fazla Hristiyan’ın her yıl çeşitli zulümlere maruz kaldığını belirtti.(BA)

Belgeselin tamamına buradan ulaşabilirsiniz: http://ucs.nd.edu/film/

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi