20 Nisan 2024 Cumartesi

Hristiyanlar Kuzey Sina Bölgesini Terk Ediyor

Mısır’ın Ismailiye ilinde bulunan Kıpti Ortodoks Kilisesi’nin Başpiskoposluğunda görev yapan Başrahip Kirillus İbrahim’in yapmış olduğu açıklamalara göre; Mısır’da 100’den fazla Hristiyan aile geçtiğimiz hafta içerisinde, radikal gurupların saldırılarından kaçabilmek için Kuzey Sina bölgesini terk etmek zorunda kaldı.

Başrahip Kirillus İbrahim; Yüzü aşkın ailenin El-Ariş topraklarını terk etmiş durumda olduğunu ve ailelerin bir çoğunun yaşam koşullarının normale dönmesiyle evlerine yeniden yerleşmeyi planladıklarını belirtti.

Daha önce onlarca Hristiyan ailenin, Sina bölgesinde aktif olan radikal grupların artan saldırı ve baskılarından dolayı evlerini terk ettikleri gündeme gelmişti. Kuzey Sina’da evlerini terk eden aileler İsmailiye’nin komşu illerine taşınmak zorunda kalmışlardı.

Kilise liderleri ve il yöneticileri, dini baskılar yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere maddi yardımlarda bulunuyorlar. Hükümet yetkililerinin yaptıkları açıklamaya göre, evlerini terk etmek zorunda kalan öğrenciler İsmailiye’deki okullarda ve üniversitelerde eğitimlerine kaldıkları yerden devam edebilecekler.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Mısır medyasında, kuzey Sina’da yaşayan Hristiyanlara karşı işlenen çeşitli cinayetlerin haberleri gündeme geldi.

3 yıl önce Sina Yarımadası’nın kuzeyinde bulunan bölgelere, Radikal gruplar yerleşti. Mısır Hükümeti 3 yıl boyunca aktif olan bu duruma karşı anti-terör operasyonunu günümüzde de sürdürmeye devam ediyor. Bu süre zarfında, teröristlerin bölgede gerçekleştirdiği eylemler sonucu yüzlerce polis, asker ve insan hayatını kaybetti.(Olga Daşcinscaia)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi