29 Mart 2024 Cuma

Hristiyanlığı Kabul Eden Genç Öldürüldü

Pakistanlı Hristiyan bir ailenin oğlu olan Adnan, Hristiyanlığı kabul etmesinin 2. ayında öldürüldü.

Yerliler, 17 yaşındaki Adnan Masih’i en son iki arkadaşıyla birlikte gördüklerini söyledi. Ortadan kaybolan gencin geçtiğimiz Cumartesi günü boğazı kesilmiş halde cesedi bulundu.

Olay ile ilgili, Masih Hristiyan bir ailenin oğlu olmasına rağmen eskiden uyuşturucu bağımlısıydı. Hayatını kaybetmesinden 2 ay öncesine kadar ise Mesih’i kabul edip, uyuşturucu bağımlılığından kurtulmasına yardımcı olan Pentikostal bir kiliseye gitmeye başlamıştı.

Masih’in babası Shaukat: “Adnan çok zor bir çocuktu ama hayatı Mesih’i kabul etmesiyle çarpıcı bir şekilde değişti. Ona tövbe ettiğinden ve Mesih’i kabul ederek hayatında yapmış olduğu değişikliklerden dolayı bir bisiklet aldım. Bu kayıp oğlumun geri döndüğü için verilmiş bir ödüldü” dedi.

Olay ile ilgili soruşturmayı yürüten polis ekibi, Masih’in en son birlikte görüldüğü 2 arkadaşı tarafından öldürüldüğünü düşünüyor. Fakat cinayeti işleyenin kim ya da kimler olduğu henüz bilinmiyor.

En son 3 Kasım Cuma günü görüldü.

Cuma günü Shani adlı bir arkadaşı Masih’in evine gitti ve onunla birlikte gelmesini söyledi. Masih, gidemeyeceğini söylemesine rağmen, Shani, çıkana kadar evinin önünden ayrılmayacağını söyleyerek ısrar etti. Sonunda Masih, Shani ile gitmeyi kabul etti ve taksiye bindiler.

Masih’in yeğeninin anlattıklarına göre; takside 3 kişi vardı. Masih ve 2 arkadaşı aynı günün gecesinde Masih’in evinin yanındaki yerel bir parkta görülmüştü. O geceden sonra gencin başına gelenler ile ilgili henüz kesin bir bilgiye ulaşılamadı.

Masih’in yanında görülen Ali ve Şani gözaltına alındı, fakat  herhangi bir şikayetin gelmemesi ve delilin bulunamamasından dolayı 3 gün sonra serbest bırakıldılar.

Masih’in babası Shaukat: ” Adnan şimdi Tanrı’yla birlikte cennette olacak ve bunu biliyor olmam az da olsa içimi rahatlatıyor” dedi. Ayrıca, Londra Yardım Vakfı, Masih’in ailesine yardım etmek için bağış topluyor.

Open Doors USA, 2017 örgütünün Dünya İzleme Listesine göre Pakistan, Hristiyan zulüm seviyesi konusunda dünyadaki dördüncü ülke olarak kabul edilmekte.(Olga Daşcinscaia)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi