25 Nisan 2024 Perşembe

Hristiyanlık Temalı Filmler Oscar Yolunda

26 Şubat 2017 tarihinde Los Angeles’ta yapılacak olan ‘Oscar’ ödüllerinin 2017 adayları belli oldu. Aday filmler listesinde; Mel Gibson’un Hristiyan bir askerin hikayesini ele alan, ‘Savaş Vadisi’ adındaki vicdani retçilik temalı yeni filmi de yer alıyor.

Savaş Vadisi, İkinci Dünya Savaşı’nda ABD – Japonya savaşı sırasında insanları öldürmeyi reddeden vicdani retçi asker Desmond T. Doss’un sağlıkçı olarak savaşa gönderilmesi ve tek bir kurşun bile sıkmadan 75 askeri kurtarmasıyla ilgili bir hikâyeyi ele alıyor.

Doss, savaşta insan öldürmeyi kabul etmemesine rağmen o cehennem atmosferinin içinde yer alarak birçok kişinin hayatını kurtarmayı başarıyor. Böylelikle onur madalyasına sahip olan bir vicdani retçi ve Hristiyan olarak tarihe geçiyor. Film Oscar ödülüne 5 kategoride; (En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu (Andrew Garfield), En İyi Yönetmen, En İyi Kurgu ve En İyi Ses Montaj) aday gösterildi.

Oscar ödülünün bir diğer adayı da aile ilişkilerine adanmış olan Denzel Washington’un “Fences” filmi. Filmin baş rölünde de Denzel Washington bulunuyor.

Fences, August Wilson’ın kaleme aldığı 2016 Amerikan yapımı bir dram filmi. Fences, 20. yüzyılın ikinci yarısının başlarında, Amerika’da yaşayan siyahi bir ailenin reisi olan Troy Maxson’ın, geçmişte yapamadığı, yaşayamadığı bir tutkusunun aradan geçen uzun yıllara rağmen tekrar ortaya çıkmasını konu alıyor. Bu tutkusunu iki oğluna miras bırakmaya çalışan Troy Maxson’ın istekleri ve çabaları bir mirastan çok, ailesini parçalayan bir felakete dönüşüyor.

Fences; “En İyi Film”, “En İyi Erkek Oyuncu”, “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” (Viola Davis) ve “En İyi Uyarlama Senaryo” (August Wilson) dallarında Oscar’a aday gösterildi.

Ayrıca Martin Scorsese’nin Japonya’da müjdeyi yayan Cizvit rahipleri ele aldığı “SILENCE’ filmi de adaylar arasında.

Film, 17. yüzyılda yaşayan iki rahibin karşılaştıkları şiddet ve baskıyı konu alıyor. 17. yüzyılda Hristiyanlığı tanıtmak ve kayıp olan akıl hocaları Ferreira’yı bulmak için yola çıkan iki Cizvit pederi, Rodrigues ve Garrpe, Japonya’ya geldiklerinde şiddet ve zulümle karşı karşıya kalırlar. Katolikliğin yasadışı olduğu ve varlıklarının dahi yasak olduğu bir dönemde Japonya’ya gelen ikilinin inancı ciddi bir teste tabi tutulacaktır.

Filmin yönetmen koltuğunda usta yönetmen Martin Scorsese oturuyor. Filmin kadrosunda Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson, Tadanobu Asano, Issey Ogata, Ciaran Hinds, Yosuke Kubozuka ve Yoshi Oida yer alıyor.

Film sadece “En İyi Operatör” (Rodrigo Prieto) alanında ödüle aday gösterildi.

Ava Duvernet’in 13. Madde filmi de Oscar  Ödülüne “En İyi Belgesel” dalında aday gösterilen filmler arasında.

Yönetmenliğini ünlü isim Ava DuVernay’in paylaştığı filmde, akademisyen, aktivist ve politikacılar topluluğunun Afrika kökenli Amerikalıların suçluya dönüştürülmesi ve onların Amerikan hapishanelerinde tutulması konu ediliyor. Bu insanların sıra dışı hayatı belgeselde oldukça dramatik bir şekilde resmedilmiş.(Olga Daşcinscaia)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi